Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Cameratoezicht in winkelgebieden Zaltbommel wordt beëindigd

Geschreven: 23-05-2024
Cameratoezicht in winkelgebieden Zaltbommel wordt beëindigd

ZALTBOMMEL - De camera's gaan op zwart per 1 juni 2024 in de openbare ruimte van winkelgebieden De Vergt, De Schans en De Portage, het cameratoezicht wordt uitgeschakeld. Er zijn (te) weinig incidenten.

De gemeente Zaltbommel laat weten dat cameratoezicht een zwaar middel is. 'Vanwege de inbreuk op de privacy mag gemeentelijk cameratoezicht pas worden ingezet als andere maatregelen niet het gewenste effect hebben gehad. Of als sluitstuk in combinatie met een aantal andere (nieuwe) maatregelen. Eind 2023 evalueerden we het cameratoezicht in de openbare ruimte in onze gemeente.' Een extern bureau voerde het onderzoek uiit.

Aantal incidenten klein
Bij de evaluatie keek de gemeente onder andere naar het aantal incidenten dat is waargenomen in en om de winkelgebieden De Vergt, De Schans en De Portage. Uit de evaluatie blijkt dat het aantal criminele of andere overlast gevende incidenten zeer laag is in de omgeving van winkelgebieden De Vergt, De Schans en De Portage. In de genoemde winkelgebieden zijn één tot zeven incidenten per jaar waargenomen. (Privacy)wetgeving staat camera’s in de openbare ruimte dan niet (meer) toe.

Veilige buurt
Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat het veilig en prettig wonen en werken is in onze gemeente. De gemeente: 'Samen met interne en externe (veiligheids-)partners werken we continu aan de leefbaarheid en veiligheid in uw buurt. We zetten ons in om de meldingsbereidheid te verhogen. Op die manier kunnen we in een vroeg stadium eventuele problemen aanpakken. Bij overlast verhogen we de inzet van onze veiligheidspartners (zoals politie, boa’s en jongerenwerk) en treffen we eventuele fysieke maatregelen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van extra verlichting of het verwijderen van objecten die vatbaar zijn voor vernieling.'

Het verwijderen van de camera’s gebeurt op een later moment dit jaar. Dat wordt gecombineerd met andere werkzaamheden in de omgeving waarvoor hetzelfde materieel en gereedschap nodig is. Dat scheelt in overlast, tijd en kosten. Kabels en leidingen blijven aanwezig. Mocht er in de toekomst aanleiding voor zijn, kunnen camera’s opnieuw worden geplaatst.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Flitsfeitje Earth, Wind & Fire van September

Ah, "September", het veel gedraaide nummer op feesten en partijen met de vrolijke intro! En dat terwijl het oorspronkelijk slechts een B-kantje was. Het nummer uit 1978 was een track van hun verzamelaar "The Best of Earth, Wind & Fire, Vol. 1".
Oprichter Maurice White was behoorlijk in...

Victor van Kessel beëdigd als raadslid van gemeente Maasdriel

KERKDRIEL - Tijdens de raadsvergadering van donderdag (13-6) is Victor van Kessel door burgemeester Geurts beëdigd als nieuw gemeenteraadslid van de gemeente Maasdriel. Hij neemt de plaats in van Jelmer aan den Toorn, die ontslag nam omdat het raadslidmaatschap niet meer was te combineren me...

Rode Kruis helpt waterschappen bij calamiteiten

BOMMELERWAARD - Bij dreigende of daadwerkelijke noodsituaties kunnen zeven Nederlandse waterschappen voortaan Ready2Help inschakelen, het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis. Bij hoogwater kunnen Ready2Helpers bijvoorbeeld helpen bij het leggen van zandzakken of het informeren van bewoners. Ook ...