Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Twee nieuwe podcasts iconische wagens met twee iconische personen Heeze

Geschreven: 24-08-2023
Twee nieuwe podcasts iconische wagens met twee iconische personen Heeze

Komende zondag is de 64e Brabantsedag. De wagenbouwers van de Brabantsedag hebben dan nu ook geen tijd om naar deze nieuwe twee podcasts te luisteren, die zetten alles op alles om zondag 27 augustus de meest fantastische wagens op de weg te zetten tijdens de grootste theaterparade van het jaar, waar de geschiedenis  van Brabant tot leven komt.

Het Brabantsedag publiek - dat zich graag warmloopt voor komende zondag - heeft die tijd wel en wordt nog met twee nieuwe podcasts verwend. In de nieuwste twee (!) afleveringen van Paradepraat wordt gekeken naar Iconische wagens (aflevering 10) en wordt gesproken met (aflevering 9) twee iconische personen voor de Brabantsedag, burgemeester Paul Verhoeven en oud-voorzitter Frans Bakermans.

In aflevering 9 wordt gesproken over monumenten: Een monument is een standbeeld, een gedenksteen of een gebouw opgericht ter herinnering aan een persoon, belangrijke gebeurtenis, gedachtegoed of begrip. Monumenten kunnen worden opgericht door de overheid, maar ook door bedrijven en particulieren.

In dit geval hebben heeft de Brabantsedag gekozen voor twee belangrijke mensen in de geschiedenis van de Brabantsedag, twee personen die zeker een begrip zijn in Heeze en door Heezernaren op handen worden gedragen, mede door hun rol bij de Brabantsedag. Burgemeester Paul Verhoeven van gemeente Heeze-Leende en oud-voorzitter van de Brabantsedag, Frans Bakermans vertellen over hun rol bij de Brabantsedag, hoe zij elkaar tegen kwamen en praten je bij over hun mooiste momenten.

In aflevering 10 van Paradepraat duiken we in Iconische wagens. Wat is een iconische Brabantsedag wagen? De Brabantsedag is een theaterparade en de wagen voert daar uiteraard de boventoon. De geschiedenis van de Brabantsedag zorgde al voor de meest prachtige wagens, welke zijn bijgebleven, welke waren baanbrekend, welke staken er boven uit? Luister mee naar Maarten van der Velden, die aan tafel zit met wagenbouwers Kevin van Lierop, Martijn van Bree en Hans Snoeyen.

Tip: check brabantsfaam.nl om al die iconische wagens nog eens terug te kijken!

En mis je nou een iconische wagen die niet besproken is? Laat het weten! Podcast@Brabantsedag.nl

Paradepraat, de podcast van de grootste theaterparade van het jaar is luisteren via Spotify (Zoek op 'Paradepraat') of via www.Brabantsedag.nl/paradepraat

Rivierenland Radio is in Heeze te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...