Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Twee nieuwe podcasts iconische wagens met twee iconische personen Heeze

Geschreven: 24-08-2023
Twee nieuwe podcasts iconische wagens met twee iconische personen Heeze

Komende zondag is de 64e Brabantsedag. De wagenbouwers van de Brabantsedag hebben dan nu ook geen tijd om naar deze nieuwe twee podcasts te luisteren, die zetten alles op alles om zondag 27 augustus de meest fantastische wagens op de weg te zetten tijdens de grootste theaterparade van het jaar, waar de geschiedenis  van Brabant tot leven komt.

Het Brabantsedag publiek - dat zich graag warmloopt voor komende zondag - heeft die tijd wel en wordt nog met twee nieuwe podcasts verwend. In de nieuwste twee (!) afleveringen van Paradepraat wordt gekeken naar Iconische wagens (aflevering 10) en wordt gesproken met (aflevering 9) twee iconische personen voor de Brabantsedag, burgemeester Paul Verhoeven en oud-voorzitter Frans Bakermans.

In aflevering 9 wordt gesproken over monumenten: Een monument is een standbeeld, een gedenksteen of een gebouw opgericht ter herinnering aan een persoon, belangrijke gebeurtenis, gedachtegoed of begrip. Monumenten kunnen worden opgericht door de overheid, maar ook door bedrijven en particulieren.

In dit geval hebben heeft de Brabantsedag gekozen voor twee belangrijke mensen in de geschiedenis van de Brabantsedag, twee personen die zeker een begrip zijn in Heeze en door Heezernaren op handen worden gedragen, mede door hun rol bij de Brabantsedag. Burgemeester Paul Verhoeven van gemeente Heeze-Leende en oud-voorzitter van de Brabantsedag, Frans Bakermans vertellen over hun rol bij de Brabantsedag, hoe zij elkaar tegen kwamen en praten je bij over hun mooiste momenten.

In aflevering 10 van Paradepraat duiken we in Iconische wagens. Wat is een iconische Brabantsedag wagen? De Brabantsedag is een theaterparade en de wagen voert daar uiteraard de boventoon. De geschiedenis van de Brabantsedag zorgde al voor de meest prachtige wagens, welke zijn bijgebleven, welke waren baanbrekend, welke staken er boven uit? Luister mee naar Maarten van der Velden, die aan tafel zit met wagenbouwers Kevin van Lierop, Martijn van Bree en Hans Snoeyen.

Tip: check brabantsfaam.nl om al die iconische wagens nog eens terug te kijken!

En mis je nou een iconische wagen die niet besproken is? Laat het weten! Podcast@Brabantsedag.nl

Paradepraat, de podcast van de grootste theaterparade van het jaar is luisteren via Spotify (Zoek op 'Paradepraat') of via www.Brabantsedag.nl/paradepraat

Rivierenland Radio is in Heeze te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Brandweerpost Kerkdriel zet manschappen in het zonnetje Kerkdriel

Zaterdagavond (30-9) hield brandweerpost Kerkdriel de jaarlijkse korpsavond. Bij uitstek ook de avond om jubilarissen in het zonnetje te zetten en vertrekkers te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Ook dit jaar kwam er een aantal voor het voetlicht.

Burgemeester Jaco Geurts van de...

Flitsfeitje Berre van Kissing Strangers

Berre werd op 27 oktober 2000 geboren in Schepdaal, Belgie.
Hij verwierf bekendheid door zijn covers op Tiktok. Zijn meest bekeken cover is “Lost without you”, van Freya Ridings. Door zijn enorme populariteit op dit platform kon hij een platencontract tekenen ...

Hans Huibertse nieuwe “parkwachter” Stadspark Zaltbommel

Het Bommelse stadspark heeft een nieuwe parkwachter. Na het vertrek van collega Anton, neemt Hans Huibertse nu het stokje over.

Hans Huibertse is sinds vorige maand aan de slag en nagenoeg dagelijks te vinden in het park. Samen met de bolwerkers Henri, Rodney en Marloes, houdt hij ...