Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Twee nieuwe podcasts iconische wagens met twee iconische personen Heeze

Geschreven: 24-08-2023
Twee nieuwe podcasts iconische wagens met twee iconische personen Heeze

Komende zondag is de 64e Brabantsedag. De wagenbouwers van de Brabantsedag hebben dan nu ook geen tijd om naar deze nieuwe twee podcasts te luisteren, die zetten alles op alles om zondag 27 augustus de meest fantastische wagens op de weg te zetten tijdens de grootste theaterparade van het jaar, waar de geschiedenis  van Brabant tot leven komt.

Het Brabantsedag publiek - dat zich graag warmloopt voor komende zondag - heeft die tijd wel en wordt nog met twee nieuwe podcasts verwend. In de nieuwste twee (!) afleveringen van Paradepraat wordt gekeken naar Iconische wagens (aflevering 10) en wordt gesproken met (aflevering 9) twee iconische personen voor de Brabantsedag, burgemeester Paul Verhoeven en oud-voorzitter Frans Bakermans.

In aflevering 9 wordt gesproken over monumenten: Een monument is een standbeeld, een gedenksteen of een gebouw opgericht ter herinnering aan een persoon, belangrijke gebeurtenis, gedachtegoed of begrip. Monumenten kunnen worden opgericht door de overheid, maar ook door bedrijven en particulieren.

In dit geval hebben heeft de Brabantsedag gekozen voor twee belangrijke mensen in de geschiedenis van de Brabantsedag, twee personen die zeker een begrip zijn in Heeze en door Heezernaren op handen worden gedragen, mede door hun rol bij de Brabantsedag. Burgemeester Paul Verhoeven van gemeente Heeze-Leende en oud-voorzitter van de Brabantsedag, Frans Bakermans vertellen over hun rol bij de Brabantsedag, hoe zij elkaar tegen kwamen en praten je bij over hun mooiste momenten.

In aflevering 10 van Paradepraat duiken we in Iconische wagens. Wat is een iconische Brabantsedag wagen? De Brabantsedag is een theaterparade en de wagen voert daar uiteraard de boventoon. De geschiedenis van de Brabantsedag zorgde al voor de meest prachtige wagens, welke zijn bijgebleven, welke waren baanbrekend, welke staken er boven uit? Luister mee naar Maarten van der Velden, die aan tafel zit met wagenbouwers Kevin van Lierop, Martijn van Bree en Hans Snoeyen.

Tip: check brabantsfaam.nl om al die iconische wagens nog eens terug te kijken!

En mis je nou een iconische wagen die niet besproken is? Laat het weten! Podcast@Brabantsedag.nl

Paradepraat, de podcast van de grootste theaterparade van het jaar is luisteren via Spotify (Zoek op 'Paradepraat') of via www.Brabantsedag.nl/paradepraat

Rivierenland Radio is in Heeze te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...