Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Een nijlpaard, Te land, ter zee en een glijbaan als 1 april-grap

Geschreven: 02-04-2024
Een nijlpaard, Te land, ter zee en een glijbaan als 1 april-grap

ALTENA - De 1 april-grappen worden weer volop gemaakt. Zo ook in Altena. De meest in het oogspringende waren het nijlpaard in de Biesbosch en proefopnamen van het spelprogramma Te land, ter zee en in de lucht in de historische haven van Woerkum. Bij Slot Loevestein bleek de buitenglijbaan vanaf de toren een dikke grap.

'RTL en EndemolShine draaien komende zomer in de Historische haven van Woudrichem in eerste instantie vier afleveringen van het programma.' Aldus het familieblad Portieck dat paasmaandagmorgen bij de redactie in de digitale brievenbus plopte. Ruben Nicolaï zou het programma presenteren.

Eén van de deelnemers was de immer enthousiaste stadsgids en ZAP'per Jos Korthout (foto). 'Natuurlijk ga ik mee doen om daarmee aandacht voor zwerfafval en de plasticsoep te vragen. Prachtige kans om meer mensen bewust te maken van deze problematiek. En wie weet win ik nog wel een prijs ook!' Korthout zat helemaal in zijn rol.

Kandidaten konden zich aanmelden buiten de waterpoort, bij de RTL en EndemolShine-tent naast de nieuwe kar van Friet van Anniet. Ruben Nicolaï zou daar vanaf 13.30 uur aanwezig zijn.

Nijlpaard Henk
Staatsbosbeheer pakte het groots aan door in februari al een nijlpaard in de Biesbosch te plaatsen. Grote grazers worden ingezet om de vegetatie ter plaatse kort te laten eten. ‘Maar de konikspaarden, Schotse hooglanders en waterbuffels kwamen onvoldoende in de natte delen. Daarom heeft Staatsbosbeheer in februari in het diepste geheim een dikke grazer toegevoegd!’ Nijlpaard Henk dus, afkomstig van ‘een kennis van een kennis uit Hank’ die de hipopo bitterballen als bijvoer gaf.

Biesbosch-bezoekers kregen tips mee: ‘Maak vooral een foto, blijf wel op afstand en voer het nijlpaard niet. Vooral geen sla want hij kreeg bij zijn vorige eigenaar enkel snacks als extra. Komt het dier naar u toe? Maak u klein en noem zijn naam: Henk. En doe dan vooral een schietgebedje.’

Glijbaan
Een glijbaan van de zolder van het kasteel naar de vesting. Dat was het idee. ‘Nadat ik elke dag meerdere keren naar beneden liep, kreeg ik het idee; dit kan sneller, en leuker!’, aldus beheerder André. ‘We hebben ervoor gekozen om een glijbaan aan de buitenkant van het kasteel te maken, met een doorzichtige kap. We zijn hiermee in elk geval in Europa de eerste om historisch erfgoed nog leuker te maken.’

Slot Loevestein liet weten: ‘Wat hebben we veel leuke en positieve reacties gekregen op onze aankondiging van de glijbaan aan het kasteel. Sommigen hadden onze 1 april-grap al snel door. Hoe grappig dit idee ook is, het past natuurlijk niet bij een monumentaal kasteel.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Altena te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...

Ruimte om in te spreken bij Provinciale Staten op 29 mei

ARNHEM - Provinciale Staten houden oordeelsvormende bijeenkomsten op woensdag 29 mei 2024. Daarbij gaan zij in gesprek met Gedeputeerde Staten over diverse onderwerpen, waaronder klimaat, staalslakken en de Aanpak Veluwe. De Oordeelsvorming biedt ruimte tot inspraak door belanghebbenden.

In...