Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

12 jaar gevangenisstraf geëist tegen man (75) die zijn vrouw ombracht Arnhem

Geschreven: 16-11-2023
12 jaar gevangenisstraf geëist tegen man (75) die zijn vrouw ombracht Arnhem

De officier van justitie (OvJ) formuleerde het zo: “Het slachtoffer, een vitale vrouw, is mishandeld en gedood in haar eigen huis, door haar eigen man. Ze is versleept en zwaar beschadigd achter gelaten. Een daad die is ingeslagen als een bom.” 

De OvJ had het hier over het drama dat zich op 23 mei 2023 afspeelde in Gameren. In de Arnhemse rechtbank eiste zij een gevangenisstraf van 12 jaar tegen de verdachte (75). Naast doodslag werd hem ook verboden wapenbezit verweten. In zijn nachtkastje vond de politie een alarmpistool met munitie.

Voorgeschiedenis
De verdachte heeft bekend zijn vrouw te hebben omgebracht. Hij verklaarde eerder dat hij woedend te zijn geworden door een opmerking van zijn vrouw. Het stel had een relatie van 39 jaar, met gedeelde familiebanden met kinderen en kleinkinderen. “Ik droeg haar op handen, ze was mijn alles” zei de verdachte nog tijdens het onderzoek. Zijn daad was op geen enkele manier te voorzien, er was geen sprake van een zorgwekkende voorgeschiedenis. De Officer snapte er dan ook niets van.

Toerekeningsvatbaar
De verdachte is door deskundigen onderzocht, deze vinden hem volledig toerekeningsvatbaar. Uit het psychiatrische rapport bleek wel dat de man ‘het gevoel’ had dat zijn vrouw wat meer afstand van hem nam. Hij wantrouwde haar en was bang haar kwijt te raken. De officier van justitie noemde het extra krenkend voor de nabestaanden dat verdachte zichzelf als slachtoffer ziet en zijn vrouw als de veroorzaker: “In zijn verklaringen heeft hij nooit gesproken over wat hij haar heeft aangedaan, maar vooral over wat zij hem heeft aangedaan.”

Strafeis
De officier van justitie acht een lange onvoorwaardelijke celstraf passend en eiste12 jaar met aftrek van voorarrest. “Het nemen van een leven is het zwaarste strafbare feit uit ons wetboek van strafrecht. Hier gaat het niet om een pure opwelling. Het slachtoffer is gevlucht en verdachte blijft haar achterna gaan en aanvallen. Dit is een doodslagzaak die daarom aanschuurt tegen moord. Het slachtoffer stond nog volop in het leven. Haar dierbaren voelen dagelijks de pijn en blijven achter met vragen. Hen is onherstelbaar leed aangedaan. Ik.”

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Flitsfeitje Oscar and the Wolf van Angel Face

Oscar and the Wolf is een pseudoniem voor de Belgische solo-artiest Max Colombie.
Hij deed op 13-jarige leeftijd al mee aan het Junior Songfestival.
In 2014 maakte hij zijn debuut met het album “Entity”.
Hij bracht verder nog 2 studioalbums uit, te weten “In...

Voetbalschool Go 4 Skill start bij vv Hedel

Voetbalschool Go 4 Skills (G4S) gaat vanaf vrijdag 23 februari van start bij v.v. Hedel. 'Bij Go 4 Skills geloven we in de kracht van individuele training om de unieke vaardigheden van elke speler te ontwikkelen en te verfijnen. Of je nu droomt van het perfecte doelpunt, een solide verdediging wi...

Leerlingen OBS De Fonkelsteen bouwen fictieve gemeente Zaltbommel

In het oude stadhuis van Zaltbommel speelden de kinderen van groep 7 en 8 van OBS De Fonkelsteen het spel Democracity.

Tijdens het ongeveer twee uur durende spel Democracity bouwen leerlingen samen aan hun eigen, fictieve stad...