Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

12 jaar gevangenisstraf geëist tegen man (75) die zijn vrouw ombracht Arnhem

Geschreven: 16-11-2023
12 jaar gevangenisstraf geëist tegen man (75) die zijn vrouw ombracht Arnhem

De officier van justitie (OvJ) formuleerde het zo: “Het slachtoffer, een vitale vrouw, is mishandeld en gedood in haar eigen huis, door haar eigen man. Ze is versleept en zwaar beschadigd achter gelaten. Een daad die is ingeslagen als een bom.” 

De OvJ had het hier over het drama dat zich op 23 mei 2023 afspeelde in Gameren. In de Arnhemse rechtbank eiste zij een gevangenisstraf van 12 jaar tegen de verdachte (75). Naast doodslag werd hem ook verboden wapenbezit verweten. In zijn nachtkastje vond de politie een alarmpistool met munitie.

Voorgeschiedenis
De verdachte heeft bekend zijn vrouw te hebben omgebracht. Hij verklaarde eerder dat hij woedend te zijn geworden door een opmerking van zijn vrouw. Het stel had een relatie van 39 jaar, met gedeelde familiebanden met kinderen en kleinkinderen. “Ik droeg haar op handen, ze was mijn alles” zei de verdachte nog tijdens het onderzoek. Zijn daad was op geen enkele manier te voorzien, er was geen sprake van een zorgwekkende voorgeschiedenis. De Officer snapte er dan ook niets van.

Toerekeningsvatbaar
De verdachte is door deskundigen onderzocht, deze vinden hem volledig toerekeningsvatbaar. Uit het psychiatrische rapport bleek wel dat de man ‘het gevoel’ had dat zijn vrouw wat meer afstand van hem nam. Hij wantrouwde haar en was bang haar kwijt te raken. De officier van justitie noemde het extra krenkend voor de nabestaanden dat verdachte zichzelf als slachtoffer ziet en zijn vrouw als de veroorzaker: “In zijn verklaringen heeft hij nooit gesproken over wat hij haar heeft aangedaan, maar vooral over wat zij hem heeft aangedaan.”

Strafeis
De officier van justitie acht een lange onvoorwaardelijke celstraf passend en eiste12 jaar met aftrek van voorarrest. “Het nemen van een leven is het zwaarste strafbare feit uit ons wetboek van strafrecht. Hier gaat het niet om een pure opwelling. Het slachtoffer is gevlucht en verdachte blijft haar achterna gaan en aanvallen. Dit is een doodslagzaak die daarom aanschuurt tegen moord. Het slachtoffer stond nog volop in het leven. Haar dierbaren voelen dagelijks de pijn en blijven achter met vragen. Hen is onherstelbaar leed aangedaan. Ik.”

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...