Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Zonnepanelen op leegstaande kassen Zaltbommel

Geschreven: 14-06-2023
Zonnepanelen op leegstaande kassen Zaltbommel

CDA Zaltbommel zet vraagtekens bij plannen voor het -zonder vergunning- plaatsen van zonnepanelen op leegstaande kassen. De partij stelde er dan ook collegevragen over.

Glastuinbouw Nederland maakt melding van binnenkomende signalen dat “marktpartijen interessante huurinkomsten bieden met looptijden van vijftien tot soms wel dertig jaar” om zo vergunningsvrij zonnepanelen op leegstaande kassen te kunnen leggen.

Kant en klaar
De al leegstaande of binnenkort vrijkomende kassen worden door investeringsmaatschappijen gezien als onderstellen die kant en klaar zijn voor de montage van zonnepanelen. Het gaat overigens niet om het soort panelen waaronder kwekers nog zouden kunnen telen.

Ongewenst
Het CDA, bij monde van Hein de Kort is van mening dat het plaatsen van zonnepanelen op leegstaande kassen een ongewenste ontwikkeling is. ‘Dit vanwege de negatieve impact op de ruimtelijke ordening en op de ruimte die nodig is om toekomstperspectief te bieden voor de blijvende ondernemers.’ De fractie wil dan ook weten of het college bekend met deze ontwikkeling. De Kort: ‘Heeft het college signalen dat ondernemers in onze gemeente hier mee bezig zijn en/of daar voor benadert zijn? Wat vindt het college van deze ontwikkeling?’

Het CDA vraagt zich of het niet verstandig zou zijn hier specifiek beleid op te maken, men wil dan ook weten hoe het college dit ziet.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...