Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Zonnepanelen op leegstaande kassen Zaltbommel

Geschreven: 14-06-2023
Zonnepanelen op leegstaande kassen Zaltbommel

CDA Zaltbommel zet vraagtekens bij plannen voor het -zonder vergunning- plaatsen van zonnepanelen op leegstaande kassen. De partij stelde er dan ook collegevragen over.

Glastuinbouw Nederland maakt melding van binnenkomende signalen dat “marktpartijen interessante huurinkomsten bieden met looptijden van vijftien tot soms wel dertig jaar” om zo vergunningsvrij zonnepanelen op leegstaande kassen te kunnen leggen.

Kant en klaar
De al leegstaande of binnenkort vrijkomende kassen worden door investeringsmaatschappijen gezien als onderstellen die kant en klaar zijn voor de montage van zonnepanelen. Het gaat overigens niet om het soort panelen waaronder kwekers nog zouden kunnen telen.

Ongewenst
Het CDA, bij monde van Hein de Kort is van mening dat het plaatsen van zonnepanelen op leegstaande kassen een ongewenste ontwikkeling is. ‘Dit vanwege de negatieve impact op de ruimtelijke ordening en op de ruimte die nodig is om toekomstperspectief te bieden voor de blijvende ondernemers.’ De fractie wil dan ook weten of het college bekend met deze ontwikkeling. De Kort: ‘Heeft het college signalen dat ondernemers in onze gemeente hier mee bezig zijn en/of daar voor benadert zijn? Wat vindt het college van deze ontwikkeling?’

Het CDA vraagt zich of het niet verstandig zou zijn hier specifiek beleid op te maken, men wil dan ook weten hoe het college dit ziet.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Jeu de boules en Mannenavond Waalwijk

TOON is er voor iedereen die geraakt is door kanker; patiënten, naasten en nabestaanden. Je bent van harte welkom om eens binnen te lopen of deel te nemen aan één van de vele activiteiten. Alle informatie lees je op onze website www.inloophuistoon.nl

Jeu de boules, wo...

Flitsfeitje Natasha Bedingfield van Unwritten

Natasha Anne Bedingfield zag op 26 november 1981 het levenslicht en komt uit het Verenigd Koninkrijk. Ze bracht haar kindertijd door in Sussex, samen met haar ouders en broers Daniel en Nikola.
Tegenwoordig woont ze samen met haar man Matt Robinson en hun kind Solomon in Los Angeles.
...

A27 gaat - in één rijrichting - twee weekenden dicht Gorinchem

De A27 gaat twee weekenden dicht en wel tussen knooppunt Gorinchem en Hooipolder vanwege grootschalig onderhoud aan de snelweg. De afsluiting zal steeds in steeds in één richting zijn. Verkeer zal worden omgeleid.

Tijdens de weekendafsluiting asfalteert Rijkswaterstaat del...