Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Zonnepanelen op leegstaande kassen Zaltbommel

Geschreven: 14-06-2023
Zonnepanelen op leegstaande kassen Zaltbommel

CDA Zaltbommel zet vraagtekens bij plannen voor het -zonder vergunning- plaatsen van zonnepanelen op leegstaande kassen. De partij stelde er dan ook collegevragen over.

Glastuinbouw Nederland maakt melding van binnenkomende signalen dat “marktpartijen interessante huurinkomsten bieden met looptijden van vijftien tot soms wel dertig jaar” om zo vergunningsvrij zonnepanelen op leegstaande kassen te kunnen leggen.

Kant en klaar
De al leegstaande of binnenkort vrijkomende kassen worden door investeringsmaatschappijen gezien als onderstellen die kant en klaar zijn voor de montage van zonnepanelen. Het gaat overigens niet om het soort panelen waaronder kwekers nog zouden kunnen telen.

Ongewenst
Het CDA, bij monde van Hein de Kort is van mening dat het plaatsen van zonnepanelen op leegstaande kassen een ongewenste ontwikkeling is. ‘Dit vanwege de negatieve impact op de ruimtelijke ordening en op de ruimte die nodig is om toekomstperspectief te bieden voor de blijvende ondernemers.’ De fractie wil dan ook weten of het college bekend met deze ontwikkeling. De Kort: ‘Heeft het college signalen dat ondernemers in onze gemeente hier mee bezig zijn en/of daar voor benadert zijn? Wat vindt het college van deze ontwikkeling?’

Het CDA vraagt zich of het niet verstandig zou zijn hier specifiek beleid op te maken, men wil dan ook weten hoe het college dit ziet.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke vrijdag tussen 15 en 18 ...

Laatste berichten
Brandweerpost Kerkdriel zet manschappen in het zonnetje Kerkdriel

Zaterdagavond (30-9) hield brandweerpost Kerkdriel de jaarlijkse korpsavond. Bij uitstek ook de avond om jubilarissen in het zonnetje te zetten en vertrekkers te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Ook dit jaar kwam er een aantal voor het voetlicht.

Burgemeester Jaco Geurts van de...

Flitsfeitje Berre van Kissing Strangers

Berre werd op 27 oktober 2000 geboren in Schepdaal, Belgie.
Hij verwierf bekendheid door zijn covers op Tiktok. Zijn meest bekeken cover is “Lost without you”, van Freya Ridings. Door zijn enorme populariteit op dit platform kon hij een platencontract tekenen ...

Hans Huibertse nieuwe “parkwachter” Stadspark Zaltbommel

Het Bommelse stadspark heeft een nieuwe parkwachter. Na het vertrek van collega Anton, neemt Hans Huibertse nu het stokje over.

Hans Huibertse is sinds vorige maand aan de slag en nagenoeg dagelijks te vinden in het park. Samen met de bolwerkers Henri, Rodney en Marloes, houdt hij ...