Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Zit en word fit met Stoelyoga

Geschreven: 13-05-2024
Zit en word fit met Stoelyoga

DRUNEN - Weldadig voor lichaam en geest
Als je er een stoel bij pakt is yoga niet enkel weggelegd voor jonge, lenige mensen. Ook wat oudere mensen die wellicht te maken hebben met fysieke beperkingen zijn dan in staat om aan yoga te doen. Het is zelfs zeer geschikt want yoga levert een belangrijke bijdrage tot het behoud van lichamelijke en geestelijke fitheid!

In beweging blijven, daarvan weet iedereen dat het belangrijk is. Maar hoe doe je dat als je (af en toe) te kampen hebt met fysieke beperkingen? Het antwoord is volgens Petra Zoutendijk heel eenvoudig; door je aan te passen aan je mogelijkheden. Speciaal voor diegenen die om wat voor reden dan ook fysiek beperkt zijn heeft ze stoelyoga ontwikkelt. De naam zegt het al, je doet aan yoga zittend op of staand naast een stoel. Zo heb je precies de hulp die je nodig hebt. Na een gedegen opwarming werk je door middel van stretchen aan soepelere spieren en gewrichten. Je zult merken dat je, in de gebieden waar je aan het werk bent geweest, meer ontspanning kunt ervaren. Alles doe je hierbij op je eigen tempo, de oefeningen op en rond de stoel zijn rustig, niet te zwaar en niet te lang. Het respecteren van jouw mogelijkheden staat centraal.

MET YOGA MEER VITALITEIT EN FLEXIBILITEIT

De jarenlange ervaring van Petra maakt dat zij een zeer gedegen kennis heeft van Yoga, een oeroude methode die zich richt op het verkrijgen van eenheid van lichaam en geest door middel van houdingen, adem en meditatie (ontspanningsoefeningen). Petra helpt je met haar kennis bij het opbouwen van (wils)kracht, concentratie en vitaliteit en het (her)vinden van flexibiliteit, kracht en ontspanning. Die laatste, ontspanning, is dé status waarin lichaam en geest tot rust komen en nieuwe energie op kunnen doen. Zo zullen de oefeningen spanningen wegnemen en stress verminderen, wat weer ten goede komt aan het lijf.

Petra geeft haar lessen stoelyoga bij het Pieck, zowel in Drunen als op locatie ‘de Korf’ in vlijmen. De lessen zijn geschikt voor 60-plussers. Met eventuele beperkingen wordt creatief omgegaan, dus laat die je niet weerhouden om mee te doen.

Voor diegenen die nog niet bekend zijn met (stoel)yoga is het natuurlijk mogelijk een proefles te volgen. Geef je wel even op via info@hetpieck.nl, dan houden we een plekje voor je vrij. Tot ziens bij het Pieck!

KADER

Er is een nieuwe groep ‘zit en wordt fit’ (stoelyoga) gestart op vrijdagochtend in gebouw de voorste Venne in Drunen. De les is van 10:30 tot 11:30 uur.

Daarnaast is er nog een cursus die al wat langer loopt op maandag van 11:00 uur tot 12:00 uur.

In de Korf in Vlijmen loopt er een cursus op donderdag, van 10:30 tot 11:30 uur.

Op beide plekken is ruime parkeergelegenheid aanwezig.

Rivierenland Radio is in Drunen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...