Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Zeer grote brand bij groothandel bedrijventerrein Zaltbommel

Geschreven: 12-01-2024
Zeer grote brand bij groothandel bedrijventerrein Zaltbommel

Donderdagavond (11-1) rukte de hulpdiensten uit voor een zeer grote brand bij textielhandel Lemetex in Zaltbommel. Meerdere brandweerpelotons spoedden zich naar bedrijventerrein De Wildeman. De brand is van grote afstand te zien.

Bij de alarmcentrale kwam de eerste melding even voor 22.00 uur binnen. Vrij snel daarna schaalde men op naar ‘zeer grote brand’. De Veiligheidsregio meldt een ‘uitslaande brand’. Om 22.45 uur werd fase Grip 1 afgekondigd. Bij de brandbestrijding zijn meerdere hulpverleningsdiensten betrokken. De omvang vraagt om coördinatie tussen de diensten. Ter plaatse is daarom een zogeten Commando Plaats Incident (CoPI) ingericht.

Explosies en knallen
Brandweerteams uit Gelderland, Brabant en Utrecht zijn ter plaatse gegaan om de vlammenzee te bestrijden. Er waren ook explosies of ‘knallen’ te horen, aldus berichten.

De oorzaak van de brand is onbekend. Voor zover bekend zijn er geen gewonden. ‘Blijf uit de rook mocht u last hebben van de rook dan sluit deuren en ramen', meldt de Veiligheidsregio.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...