Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Zaltbommel zoekt weer een aardbeienkoningin

Geschreven: 08-03-2024
Zaltbommel zoekt weer een aardbeienkoningin

ZALTBOMMEL - Zaterdag 8 juni wordt is in de binnenstad van Zaltbommel weer een aardbeiendag georganiseerd. Daar horen traditioneel ook een aardbeienkoningin en  aardbeienprinsesjes bij. Daar wordt nu dus ook weer naar gezocht.

In 1946 werd er voor het eerst een aardbeiendag gehouden in Zaltbommel. De vele telers en kwekers uit de streek spanden zich in en zorgden er gezamenlijk voor dat de beste aardbeien uit de Bommelerwaard kwamen. Het streekproduct is sindsdien een begrip in de regio.

De aardbei hoort dus bij de Bommelerwaard, zoals de aardbeiendag bij Zaltbommel. Binnenstadsfonds Zaltbommel legt uit: 'Deze oude traditie schoof tijdens de coronatijd even naar de achtergrond, maar de Bommelerwaardse aardbei is nog steeds de lekkerste aardbei van Nederland, dus alle reden om de aardbeiendag weer op de kalender te zetten.'

Oproep
Bij de aardbeiendag hoort ook al tot ver in de geschiedenis een aardbeienkoningin en haar aardbeienprinsesjes.'Ben jij ongeveer tussen de 15 – 25 jaar, kom je uit de Bommelerwaard en heb jij een goed verhaal waarom jij de aardbeienkoning(in) 2024 moet zijn, dan ontvangen we graag een mail (info@bsfz.nl) met motivatie en foto van je.'

Koningin
Ben jij tussen 6 – 12 jaar, kom je uit de Bommelerwaard en heb jij een sterke motivatie om als prins(es) de aardbeienkoningin te vergezellen op zaterdag 8 juni, dan ontvangen we ook van jou graag een mail met motivatie en foto. 

Mailen kan naar info@bsfz.nl

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...