Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Zaltbommel herdenkt 4 mei in diverse kernen

Geschreven: 30-04-2024
Zaltbommel herdenkt 4 mei in diverse kernen

ZALTBOMMEL - Op 4 mei herdenkt Nederland diegenen die zich ingezet hebben voor onze vrijheid. We herdenken op deze dag ook hen die door oorlogsgeweld en bij vredesmissies over de hele wereld om het leven kwamen. Net als andere jaren houdt de gemeente Zaltbommel in de verschillende kernen herdenkingen en is er een stille tocht in Zaltbommel. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Herdenkingen

Tijd  Plaats herdenking
18.00  Zaltbommel, herdenkingsbijeenkomst in de Gasthuiskapel, aansluitend stille tocht en om 20.00 uur bijeenkomst Bossche Poort, Oude algemene Begraafplaats
19.00  Aalst, begraafplaats Prins Hendrikstraat
19.00  Brakel, NH Begraafplaats Markt
19.00  Bruchem/Kerkwijk, Begraafplaats Molenstraat
19.00  Gameren, Begraafplaats Prins Willem-Alexanderstraat
19.00  Nederhemert, Algemene Begraafplaats, Molenstraat
19.00  Nieuwaal, Begraafplaats Kerkstraat
19.00 Poederoijen, NH Begraafplaats Burgemeester Posweg
19.00 Zuilichem, Algemene begraafplaats Maas-Waalweg


Herdenkingsbijeenkomst Zaltbommel
Om 18.00 uur is er een herdenkingsbijeenkomst in de Gasthuiskapel, Gasthuisstraat 34 in Zaltbommel. Tijdens deze bijeenkomst spreekt de heer Adrie Bragt over de laatste oorlogsmaanden in Bruchem en Kerkwijk. Koos Tromp spreekt over Adrianus van Zee, verzetsstrijder uit Poederoijen.
Het winnende gedicht van de stad Zaltbommel wordt voorgedragen door Diede Canters van CBS De Leiboom. De bijeenkomst wordt muzikaal begeleid door Nick van Wijk, Rob Roemers en Maggie van den Heuvel. Toegang is vrij.

Stille tocht
Aansluitend aan de herdenkingsbijeenkomst is de stille tocht in Zaltbommel. Deze begint om 18.50 uur. De tocht start bij de Gasthuiskapel in de Gasthuisstraat en gaat langs het stadhuis aan de Markt, de Joodse en de Katholieke begraafplaats en eindigt bij de algemene Begraafplaats aan de Bossche Poort. Voor de kranslegging spreekt burgemeester Van Maaren en draagt Diede Canters haar eigen geschreven, winnende gedicht voor.

Herdenkingsconcert
In de Sint-Maartenskerk, Kerkplein 1 in Zaltbommel begint om 20.45 uur een herdenkingsconcert. Het Koninklijk Zaltbommels Mannenkoor – Belcanto, gemengd koor (KZM-Belcanto), koorschool Senta, het Belcanto begeleidingsorkest en bariton Jaap van der Wel voeren, onder algehele leiding van Marilou Krouwel, het Requim van Gabriël Fauré uit. De toegang is gratis, een gift na afloop is mogelijk.

Gedichtenwedstrijd
Het 4 mei-comité heeft, in samenwerking met de gemeente Zaltbommel, een gedichtenwedstrijd uitgeschreven onder alle basisscholen in de gemeente Zaltbommel. Twaalf scholen hebben meegedaan. Uit de inzendingen heeft een jury van elke deelnemende school een winnaar gekozen. Een aantal van deze gedichten wordt door de schrijvers voorgedragen bij de diverse dodenherdenkingen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...