Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Zaltbommel en Maasdriel ontvangen certificaat “Veilig Buitengebied” Zaltbommel

Geschreven: 27-09-2023
Zaltbommel en Maasdriel ontvangen certificaat “Veilig Buitengebied” Zaltbommel

De burgemeesters Pieter van Maaren van de gemeente Zaltbommel en zijn ambtelijke collega Jaco Geurts (gemeente Maasdriel), alsmede de betrokken partners, ontvingen dinsdag (26-9) het certificaat ‘Veilig Buitengebied’ voor hun gemeenten.

Het certificaat betekent dat er een goede samenwerking bestaat met veel publieke en private partijen om samen te zorgen voor een schoon, heel en veilig buitengebied.

Samenwerking
Voor het veiliger maken van het buitengebied werken Zaltbommel en Maasdriel samen met ondernemers, inwoners en diverse partners. Een greep: Staatsbosbeheer, Nederlandse Jagersvereniging, Politie, Veiligheidsregio Gelderland Zuid, LTO Noord, ZLTO, Platform Tuinbouw Bommelerwaard, Wildbeheer eenheid, Rijkswaterstaat, Gelders Landschap en AVRI.

Samen sterk
Burgemeester Geurts is blij met deze vorm van samenwerking in Maasdriel en over de grenzen van de gemeente heen: 'Ons buitengebied is uitgestrekt en prachtig, maar we hebben ook zorgen over illegale praktijken en dat kunnen we alleen maar samen aanpakken.' Collega Van Maaren: 'We moeten steeds alert zijn. Door samen goed op te letten bereik je veel. Met die gezamenlijke aanpak kun je gerichter criminaliteit voorkomen en bestrijden.'

Buitengebied
In het uitgestrekte buitengebied van de veertien gemeenten in Gelderland-Zuid zijn veel fruit- en (laan)boomgaarden en mooie fiets- en wandelroutes. Dit gebied is ook enorm aantrekkelijk voor criminelen voor het bijvoorbeeld dumpen van chemisch en drugsafval. Agrariërs en tuinders hebben steeds vaker te maken met diefstal van gps-software, diesel, materialen en kostbare landbouwmachines. Door de bestaande samenwerking zijn de lijnen kort. Het delen van informatie maakt het mogelijk om gerichte maatregelen in te zetten.

Alle veertien gemeenten in Gelderland-Zuid werken overigens aan dit project mee.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
De Capreton oogst succes met concept BAM-akkers

BOMMELERWAARD - Natuurvereniging de Capreton en Collectief Rivierenland zijn samen samen met agrarische leden gestart met het inzaaien van zogenaamd "Biodivers Akker Mozaïek" (BAM) akkers. 

Op deze akkers worden, naast luzerne/klaver en kruidenstroken, rustgewassen geteeld in ...

Het is weer aanschuiven bij De Grote Aak

ZALTBOMMEL - Buurthuis De Grote Aak organiseert dinsdag (30-7) weer het maandelijkse “Aanschuifdiner”. Een bekend evenement dat altijd veel mensen trekt. 

Niet zo gek, want alle deelnemers zitten aan grote tafels, halen herinneringen op met bekenden, bespreken de laatst...

Ohme adviseert laadpaal dynamische tarief integratie klaar te zijn toekomst

ARNHEM - Iedereen die op zoek is naar een nieuwe lader voor EV’s, moet ervoor zorgen dat deze volledig compatibel is met dynamische elektriciteitstarieven, waarschuwt Ohme.

Nu energiebedrijven in de toekomst steeds meer flexibele energietarieven willen aanbieden, zullen lader...