Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Zaltbommel en Maasdriel ontvangen certificaat “Veilig Buitengebied” Zaltbommel

Geschreven: 27-09-2023
Zaltbommel en Maasdriel ontvangen certificaat “Veilig Buitengebied” Zaltbommel

De burgemeesters Pieter van Maaren van de gemeente Zaltbommel en zijn ambtelijke collega Jaco Geurts (gemeente Maasdriel), alsmede de betrokken partners, ontvingen dinsdag (26-9) het certificaat ‘Veilig Buitengebied’ voor hun gemeenten.

Het certificaat betekent dat er een goede samenwerking bestaat met veel publieke en private partijen om samen te zorgen voor een schoon, heel en veilig buitengebied.

Samenwerking
Voor het veiliger maken van het buitengebied werken Zaltbommel en Maasdriel samen met ondernemers, inwoners en diverse partners. Een greep: Staatsbosbeheer, Nederlandse Jagersvereniging, Politie, Veiligheidsregio Gelderland Zuid, LTO Noord, ZLTO, Platform Tuinbouw Bommelerwaard, Wildbeheer eenheid, Rijkswaterstaat, Gelders Landschap en AVRI.

Samen sterk
Burgemeester Geurts is blij met deze vorm van samenwerking in Maasdriel en over de grenzen van de gemeente heen: 'Ons buitengebied is uitgestrekt en prachtig, maar we hebben ook zorgen over illegale praktijken en dat kunnen we alleen maar samen aanpakken.' Collega Van Maaren: 'We moeten steeds alert zijn. Door samen goed op te letten bereik je veel. Met die gezamenlijke aanpak kun je gerichter criminaliteit voorkomen en bestrijden.'

Buitengebied
In het uitgestrekte buitengebied van de veertien gemeenten in Gelderland-Zuid zijn veel fruit- en (laan)boomgaarden en mooie fiets- en wandelroutes. Dit gebied is ook enorm aantrekkelijk voor criminelen voor het bijvoorbeeld dumpen van chemisch en drugsafval. Agrariërs en tuinders hebben steeds vaker te maken met diefstal van gps-software, diesel, materialen en kostbare landbouwmachines. Door de bestaande samenwerking zijn de lijnen kort. Het delen van informatie maakt het mogelijk om gerichte maatregelen in te zetten.

Alle veertien gemeenten in Gelderland-Zuid werken overigens aan dit project mee.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...