Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

World Press Photo 2023 In Zutphen

Geschreven: 25-05-2023
World Press Photo 2023 In Zutphen

ZUTPHEN – Kom deze zomer naar de Walburgiskerk in Zutphen om de World Press Photo 2023 tentoonstelling te bezoeken. De beste nieuwsfoto’s en documentairefotografie van het afgelopen jaar zijn ook dit jaar hier weer te zien - vanaf vrijdag 7 tot en met zondag 30 juli. Tickets zijn vanaf nu online te koop.

Elk jaar selecteert een internationale vakjury de winnaars van de wereldwijde wedstrijd. Uit de 24 regionale winnaars zijn vier ‘global winners’ verkozen, in de categorieën ‘Foto van het Jaar’, ‘Verhaal van het Jaar’, ‘Award voor Langetermijnprojecten’ en ‘Open Format Award’. Zij werden vorige maand bekendgemaakt. Alle foto’s worden tentoongesteld in Zutphen. Samen geven ze een indrukwekkend beeld van wat er in het afgelopen jaar speelde; persfotografen over de hele wereld leggen belangrijke gebeurtenissen vast en belangrijke verhalen die anders juist ongezien blijven. De tentoonstelling laat ons de wereld zien zoals die is, met al zijn schoonheid en pijnlijke realiteit – foto’s die je zullen raken. Of zoals World Press Photo het zegt: “Stories that matter”, verhalen die er toe doen. Onderwerpen zijn onder andere de klimaatcrisis, oorlogen en andere crises en het effect daarvan op de samenleving, waarbij het belang van persfotografie over de hele wereld wordt benadrukt. 

Walburgiskerk
World Press Photo kan elk jaar rekenen op veel belangstelling. In Zutphen trekt de tentoonstelling in de zomerperiode duizenden bezoekers, niet alleen uit de regio rondom Zutphen maar uit alle windstreken. Ze komen niet alleen voor de foto’s maar ook voor de combinatie met unieke decor: de monumentale kerk in het centrum van de historische binnenstad.

Onlinetickets 
Vanaf nu kun je je tickets online kopen voor de World Press Photo 2023 tentoonstelling in Zutphen, op https://walburgiskerk.nl/worldpressphoto. Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat je de tentoonstelling niet mist en direct naar binnen kunt gaan. De tentoonstelling is van 7 tot en met 30 juli open op de zondagen en maandagen van 13.00 tot 17.00 uur en op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Meer woningen op het dak in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de hoogte in bouwen. Ze gaat gemeenten en woningcorporaties helpen om 12.000 ‘optopwoningen’ te bouwen op daken van gebouwen. Door de bestaande woningvoorraad beter te benutten wil de provincie de bouw van betaalbare woningen in Gelderland versnellen....

Sportcomplex Padel Bommelerwaard wordt feestelijk geopend

ZALTBOMMEL - Sinds de start op 26 februari heeft Padel Bommelerwaard flinke stappen gezet. Het complex is nu klaar voor de officiële opening.

Op 26 april, tussen 16:00 en 19:00 uur is het feest wordt het padelcomplex op Sportpark de Watertoren geopend. Om 17:00 uur zal hiertoe de o...

VVD Zaltbommel wil actie op fietsstallingsprobleem binnenstad

ZALTBOMMEL - Het tekort aan geschikte fietsenstallingen in het centrum van Zaltbommel zorgt voor ongewenste situaties. De ‘verrommeling van de binnenstad’ is de VVD een doorn in het oog. Ook de overlast en potentieel gevaarlijke situaties voor bewoners en bezoekers baart de partij zor...