Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Workshop Tassen Maken In 1 Dag

Geschreven: 26-02-2024
Workshop Tassen Maken In 1 Dag

DRUNEN - Mét tas super trots naar huis!

De voldoening van zélf iets maken is niet te evenaren met iets aanschaffen, hoe mooi het ook is. En zelf een tas maken hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Zeker niet als je hulp krijgt van een bevlogen vakvrouw, die de kneepjes kent van het vak én deze weet over te brengen aan de groep.

De passie voor leer van Caroline Muskens is aanstekelijk. Tijdens de open dag ‘komt dat zien’ hingen er diverse voorbeelden van leren tassen op de gang en kon je in het atelier kijken en werken. Daar kreeg ze zo veel enthousiaste reacties op dat ze besloot een nieuwe workshop aan te bieden speciaal voor al die enthousiaste mensen die helemaal geen ervaring hebben met leer bewerken, en misschien zelfs nog nooit achter een naaimachine hebben gezeten. Tijdens deze workshop maak je een tas in één dag. Een leren Tote-Bag wel te verstaan. Dat is een tas van 30x40 cm met aan elke kant een schouderband. Er zijn genoeg keuzes te maken om je tas te personaliseren. Denk aan de hengsels, de sluiting, en de verschillende kleuren die je in kunt brengen door de tas in vlakken te verdelen.

Na een heel gezellige dag ga je met een tas naar huis die je echt helemaal zelf gemaakt hebt!

SAMEN AAN IETS WERKEN BRENGT EEN HOOP GEZELLIGHEID

Merk je dat je het leuk vindt om met leer te werken dan heb je altijd de mogelijkheid om een korte of langere cursus te volgen. Tijdens deze cursus leer je verschillende ambachtelijke technieken en werk je aan een zelf ontworpen leren product. Afhankelijk van de technieken die je onder de knie hebt kun je een ingewikkelder ontwerp kiezen en maken, dus hoe meer ervaring met de verwerking van het materiaal hoe uitdagender je werkstuk. Maar pas op, werken met leer is zeer verslavend! ‘Wat ik zo leuk vind is dat ik bij het Pieck in het hart van de Langstraat ben waar altijd al met leer gewerkt is’. Nou Caroline, wij vinden het ook leuk dat jij daar bent!

Ben je benieuwd naar haar aanstekelijke enthousiasme? Kom dan naar de workshop ‘een tas in 1 dag’. Deze wordt gehouden op vrijdag 22 maart en vrijdag 17 mei. De dag begint om 10:00 uur en eindigt om 16:30 uur. Of schrijf je meteen in voor de (korte) cursus leer bewerken.

KADER

Bij het Pieck staat, naast de kunstlessen, ook het ambacht centraal. Werken met gereedschap en het aanleren van technieken horen daarbij, naast een bevlogen docent die het ambacht beheerst. De lokalen en ateliers van het Pieck zijn uitgerust met diverse machines ten behoeve van de ambachtelijke lessen. Daarnaast is er heel veel handgereedschap aanwezig. Bij interesse verwijzen we je graag naar de website van het Pieck. Ook inschrijvingen gaan via de website. We zien je graag!

Rivierenland Radio is in Drunen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...