Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

WK Nunchaku-Do in Nederland Sportteam-Elhatri neemt deel met 3 deelnemers

Geschreven: 19-05-2024
WK Nunchaku-Do in Nederland Sportteam-Elhatri neemt deel met 3 deelnemers

EINDHOVEN - Drie deelnemers van Sportteam-Elhatri naar wereldkampioenschap Nunchaku-do

Dit jaar vindt op 25 en 26 mei het wereldkampioenschap Nunchaku-do plaats op sportlandgoed De Haamen te Beek. Deze worden georganiseerd door de WNA (World Nunchaku Association).

Deelnemers komen uit de deelnemers komen o.a. uit: Algerije, België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Indonesië, Nepal, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië en Spanje.

Vanuit Sportteam 2JAM-Elhatri zullen er drie sporters deelnemen. (Voor de locatie en het programma kijk je op www.nunchaku.org)

Bij  het onderdeel Freestyle zullen Nick Denkers bij de junioren en Silvo Hoeks bij de 40+ categorie deelnemen. Bij een Nunchaku-Freestyle moet een deelnemer een demonstratie geven op een zelf gekozen muziekstuk. De vaardigheid met de Nunchaku en de getoonde Budospirit staan centraal in deze discipline. De controle en de snelheid met de Nunchaku, gekoppeld aan een technische vaardigheid wordt door een deskundige jury beoordeeld. Het Freestyle-reglement kent verschillende technische vereisten waaraan de deelnemer moet voldoen. De tijdsduur van een Freestyle mag niet korter zijn dan 1,5 minuut en niet langer dan 3 minuten.

Saskia Scheepers neemt deel bij het onderdeel Kata 40+. De Kata is een vastgestelde technische oefening die tot in de perfectie gelopen dient te worden. Een Kata wordt dus altijd in beweging uitgevoerd, wat de hantering van de Nunchaku natuurlijk bemoeilijkt. Er zijn binnen het Nunchaku-do vele Kata’s ontwikkeld. De moeilijkheidsgraad is afhankelijk van het graduatieniveau. In alle Kyu- en Dan-examens zijn Kata’s voorgeschreven. Voor de wedstrijden zijn speciale Kata’s ontwikkeld die door een jury worden beoordeeld.

Silvo Hoeks zal ook strijden bij het onderdeel Kumite (sparring) in de 40+ klasse. De Kumite is de meest revolutionaire vorm van Nunchaku-do. Een tweegevecht tussen deelnemers die beschermd zijn met een helm en op semi-contact basis punten kunnen scoren. Deelnemers worden niet ingedeeld in gewichtsklassen, maar in lengteklassen omdat massa en kracht geen rol speelt. Vaardigheid en snelheid zijn de sleutelwoorden in deze vechtvorm. Deelnemers zijn gehouden aan strikte regels die staan omschreven in het Kumite-reglement.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...