Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Winnaar Zilveren Camera 2022 Eddy van Wessel komt naar Apeldoorn

Geschreven: 28-09-2023
Winnaar Zilveren Camera 2022 Eddy van Wessel komt naar Apeldoorn

De Zilveren Camera Tentoonstelling komt opnieuw naar Apeldoorn. Winnaar van de Zilveren Camera 2022 Eddy van Wessel komt de tentoonstelling inluiden tijdens een ‘meet & greet’ op maandag 2 oktober. Deze wordt georganiseerd door Apeldoorn Photo en is één van de events tijdens het Fotofestival 2023.

Unieke kans

Tijdens de ‘meet & greet’ krijgen bezoekers niet alleen de gelegenheid de tentoonstelling te bekijken, maar kunnen ook luisteren naar het verhaal van Eddy van Wessel, winnaar van de Zilveren Camera 2022. Jeffrey de Grijs, voorzitter van Apeldoorn Photo is erg blij met zijn komst: “Het is een unieke kans om een topfotograaf te kunnen ontmoeten en met hem in gesprek te gaan over zijn werk en het winnen van deze bijzondere prijs”.

De ‘meet & greet’ vindt plaats op maandagavond 2 oktober om 19.30 uur in Wijkcentrum De Stop / CODA De Maten, Violierenplein 101 in Apeldoorn. Toegang is gratis. Aanmelden via Eventbrite is wenselijk.

Fotofestival 2023 en de Tentoonstelling Zilveren Camera

Het Fotofestival wordt tweejaarlijks georganiseerd door Apeldoorn Photo en biedt een podium aan fotografen van alle niveaus. Dit jaar zijn er op meer dan 10 verschillende plekken in de stad exposities te zien. Eén daarvan is de landelijk bekende tentoonstelling de Zilveren Camera. De Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentairefotografie in Nederland.

Over Eddy van Wessel

Fotograaf Eddy van Wessel fotografeert veelal oorlogsgebieden. Hij heeft onder andere de oorlog in Irak, Tsjetsjenië, Syrië en Oekraïne weergegeven in foto’s. Het karakteristieke aan het werk van Eddy is dat hij fotografeert in zwart-wit. In zijn beelden probeert hij emoties te vangen. “Ik fotograaf een gevoel”, zegt van Wessel. Hij werkte en werkt onder meer voor Stern, Paris Match, Le Monde, Trouw, Der Spiegel en The Washington Post Magazine. In februari won hij de Zilveren Camera 2022 voor zijn serie ‘Ruïnes van de vrijheid’. Hij is de eerste fotograaf die viermaal deze prijs kreeg.

De tentoonstelling Zilveren Camera is in Wijkcentrum De Stolp / CODA De Maten te zien vanaf 29 september tot en met 22 oktober 2023. Openingstijden: maandag tot en met donderdag van 9:00–22.30 uur; vrijdag van 9:00–18.00 uur; zaterdag en zondag gesloten.

Alle andere events van het Fotofestival zijn te vinden op de website van Apeldoorn Photo.

In Apeldoorn luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...