Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Winnaar 'Kunst in Maasdriel' bekend Kerkdriel

Geschreven: 03-11-2023
Winnaar 'Kunst in Maasdriel' bekend Kerkdriel

Donderdag (2-11) maakte wethouder Anita Sørensen het winnende kunstwerk van het project ‘Kunst in de gemeente' bekend. Het thema is ‘25 jaar Maasdriel’.

De winnaar is ‘Kathedraal in het groen’ van Rachel Hom-van de Wildenberg.

De vakjury vond dit kunstwerk, hoewel het nog niet is gerealiseerd, wat betreft raakvlakken met het thema en zeggingskracht, het mooiste. Het geeft een duidelijk beeld hoe het kunstwerk eruit gaat zien. 

Impact
De vakjury gaat ervan uit dat het kunstwerk door de grootte en het 'glas in lood'-effect impact zal hebben en de aandacht zal trekken. 'Daarnaast geeft het kunstwerk een monumentale indruk. Het kunstwerk is vernieuwend, echt iets anders.' Aldus het juryrapport.

Tentoongesteld
De winnares ontvangt vanuit stichting Kunstweek een cheque van 3.000 euro. Het kunstwerk wordt een jaar lang tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Kerkdriel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...

Ruimte om in te spreken bij Provinciale Staten op 29 mei

ARNHEM - Provinciale Staten houden oordeelsvormende bijeenkomsten op woensdag 29 mei 2024. Daarbij gaan zij in gesprek met Gedeputeerde Staten over diverse onderwerpen, waaronder klimaat, staalslakken en de Aanpak Veluwe. De Oordeelsvorming biedt ruimte tot inspraak door belanghebbenden.

In...