Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Win de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2024

Geschreven: 28-03-2024
Win de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2024

ARNHEM - Thuis voelen!’ Dat is het thema van de tiende editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit. Hiermee zet de provincie inspirerende en verassende ruimtelijke projecten in de schijnwerpers. De inzendingen maken kans op een jury- en publieksprijs van 10.000 euro.

Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil: ‘Ken je dat gevoel, dat je na een vakantie bijna thuis bent en dat de kerktoren je al begroet? Een plek van herkenning. Een plek waarmee je verbonden bent. Kortom, een pek waar je je thuis voelt! We zoeken de mooiste voorbeelden die je een gevoel van ‘thuiskomen’ geven in Gelderland.’

Ruimtelijke Kwaliteit

Sinds 2006 reikt de provincie iedere twee jaar de Gelderse Prijs voor de Ruimtelijke Kwaliteit uit. Hiermee verzamelen we inspirerende projecten die Gelderland mooier maken. We vragen gemeenten, inwoners en ondernemers de beste voorbeelden van ruimtelijke kwaliteit in te zenden. De vorige winnaars waren Landgoederenzone de Baakse Beek en Vlindertuin de Zindering in Tiel.

Thema: thuis voelen

Het thema van de 10e editie is ‘thuis voelen’. Hoe creëren we met de inrichting van onze leefomgeving plekken waar we ons thuis voelen? We zijn op zoek naar ruimtelijke projecten die uitnodigen om er te verblijven, samen te komen en samen te doen. Nu én in de toekomst. Het gaat om plekken waar op een slimme en creatieve manier met de ruimte is omgegaan. Projecten die bijdragen aan leefbaarheid, wonen/werken en vrijetijd.

Meldt je aan!

Tot 20 mei kunnen deelnemers hun projecten indienen op www.gelderland.nl/gprk2024. De inzendingen maken kans op een vakprijs en een juryprijs van (beide) 10.000 euro. Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil maakt in het najaar de winnaars bekend. 

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...