Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Wijkbewoners evenemententerrein watertoren Geluidsmaat Is vol Zaltbommel

Geschreven: 01-02-2024
Wijkbewoners evenemententerrein watertoren Geluidsmaat Is vol Zaltbommel

Stop de huidige aanwijzing voor grote evenemententerrein in Zaltbommel." Dat is de titel van de petitie tegen de aanwijzing van een tijdelijk evenemententerrein bij de witte watertoren. Bewoners van de nabij gelegen wijken de Waluwe, Bomela en een aantal andere belanghebbenden ondertekenden het verzoekschrift.

De petitie tegen de aanwijzing van de tijdelijke evenementenlocatie naast de Witte Watertoren werd aangeboden aan burgemeester Pieter van Maaren voorafgaand aan de raadsvergadering (25-1). De petitie, met 197 ondertekeningen, verzoekt onder andere de tijdelijke aanwijzing per direct in te trekken, meer onderzoek te verrichten en de voorbereidende handelingen te staken.

Geluidsmaat is vol
Voor alle duidelijkheid, de omwonenden zijn niet tegen evenementen zoals, Carnaval, Lolliepop en andere. Wel zijn ze tegen de tijdelijke aanwijzing van het terrein bij de watertoren. Dit om reden dat de sportvelden en de diverse sportevenementen die daar al worden gehouden, al geluidsoverlast geven. 'Die van grote evenementen komen daar nog eens bovenop. Evenementen zijn nog grootschaliger èn komen dichterbij de woonwijken. De "geluidsmaat" is vol en daarom moet dit besluit herzien worden.' Zo stellen de ondertekenaars.

Inspraak
Daarom moeten ook per direct de voorbereidende handelingen gestaakt worden. Ook. moet er meer, 'grondiger en zorgvuldiger onderzoek in het belang van omwonenden' gedaan wprden om onduldbare geluidshinder te voorkomen. 'Maak dit niet de lawaaihoek van Zaltbommel voor alles wat overlast geeft. Maak een zorgvuldige afweging van alternatieven met echte inspraak van omwonenden.'

De petitie werd toegelicht met een presentatie en raadsleden maakten van de mogelijkheid gebruik om vragen te stellen aan de woordvoerder van de bewonersgroepen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...