Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Wijkbewoners evenemententerrein watertoren Geluidsmaat Is vol Zaltbommel

Geschreven: 01-02-2024
Wijkbewoners evenemententerrein watertoren Geluidsmaat Is vol Zaltbommel

Stop de huidige aanwijzing voor grote evenemententerrein in Zaltbommel." Dat is de titel van de petitie tegen de aanwijzing van een tijdelijk evenemententerrein bij de witte watertoren. Bewoners van de nabij gelegen wijken de Waluwe, Bomela en een aantal andere belanghebbenden ondertekenden het verzoekschrift.

De petitie tegen de aanwijzing van de tijdelijke evenementenlocatie naast de Witte Watertoren werd aangeboden aan burgemeester Pieter van Maaren voorafgaand aan de raadsvergadering (25-1). De petitie, met 197 ondertekeningen, verzoekt onder andere de tijdelijke aanwijzing per direct in te trekken, meer onderzoek te verrichten en de voorbereidende handelingen te staken.

Geluidsmaat is vol
Voor alle duidelijkheid, de omwonenden zijn niet tegen evenementen zoals, Carnaval, Lolliepop en andere. Wel zijn ze tegen de tijdelijke aanwijzing van het terrein bij de watertoren. Dit om reden dat de sportvelden en de diverse sportevenementen die daar al worden gehouden, al geluidsoverlast geven. 'Die van grote evenementen komen daar nog eens bovenop. Evenementen zijn nog grootschaliger èn komen dichterbij de woonwijken. De "geluidsmaat" is vol en daarom moet dit besluit herzien worden.' Zo stellen de ondertekenaars.

Inspraak
Daarom moeten ook per direct de voorbereidende handelingen gestaakt worden. Ook. moet er meer, 'grondiger en zorgvuldiger onderzoek in het belang van omwonenden' gedaan wprden om onduldbare geluidshinder te voorkomen. 'Maak dit niet de lawaaihoek van Zaltbommel voor alles wat overlast geeft. Maak een zorgvuldige afweging van alternatieven met echte inspraak van omwonenden.'

De petitie werd toegelicht met een presentatie en raadsleden maakten van de mogelijkheid gebruik om vragen te stellen aan de woordvoerder van de bewonersgroepen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...