Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Wie verbindt boeren en burgers en verdient de Gelderse Waarde-Ring?

Geschreven: 08-07-2024
Wie verbindt boeren en burgers en verdient de Gelderse Waarde-Ring?

ARNHEM - Provincie Gelderland reikt dit jaar voor de 2e keer de Gelderse Waarde-Ring uit. Dat is een onderscheiding voor mensen die zich bijzonder inzetten om burgers en boeren dichter bij elkaar te brengen. Nomineren kan nog tot 1 augustus. De Waardering wordt in oktober uitgereikt tijdens de Week van ons Eten.

Gedeputeerde Harold zoet: “Gezond, lekker en lokaal eten is niet vanzelfsprekend. Gelderse boeren en tuinders werken daar elke dag hard voor. Contact met voedselmakers helpt mensen om zich daar meer bewust van te zijn. Dat is precies waarom de Waarde-Ring zo'n mooie onderscheiding is.”

Nomineer jouw landwinkel, bakker, of leerkracht

De Waarde-Ring is een initiatief van de Week van Ons Eten en is bedoeld om mensen in het zonnetje te zetten die de verbinding tussen boeren en burgers versterken. Het zijn zeker niet alleen boeren of tuinders die in aanmerking komen. Er zijn vaak ook andere schakels die de verbinding leggen.

Het kan bijvoorbeeld gaan om een landwinkel, of een bakker die brood bakt van tarwe uit de regio. Een agrariër die zijn erf openstelt, of verse producten vanuit zijn bedrijf verkoopt. Maar ook de vrijwilliger die lokale producten rondbrengt en de juf of meester die excursies organiseert.

Uitreiking op het Gelders Voedselmakers Gala

Op 10 oktober organiseert provincie Gelderland een feest om Gelderse boeren en tuinders in het zonnetje te zetten. Alle genomineerden worden hiervoor uitgenodigd. Drie van hen ontvangen die avond de Waarde-Ring. Het gala wordt gehouden tijdens de Tijdens de Week van ons Eten.

Een selectiecommissie zal de genomineerden beoordelen. Er zijn daarbij 3 categorieën: educatie, innovatie en extensieve landbouw, zoals biologische of natuurinclusieve landbouw.

Waarde-Ring 2023

Vorig jaar werd de Gelderse Waarde-Ring voor het eerste uitgereikt. Toen ontvingen Richard Hardeman van de Groenerie in Harskamp, Catrien Weijers van melkveebedrijf De Genders in Giesbeek en Rob Nieuwenhuis van ZONvarken in de Heurne de Gelderse Waarde-Ring.

Nomineren kan tot 1 augustus.

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...