Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Wethouder Peter de Vries stapt op

Geschreven: 20-02-2024
Wethouder Peter de Vries stapt op

MAASDRIEL - Wethouder Peter De Vries (CDA) heeft laten weten per 1 maart uit dienst te treden als wethouder van Maasdriel. Tot die officiële uitdiensttreding legt hij zijn taken neer. Dit liet hij weten in een brief aan de gemeenteraad.

De Vries legt nu zijn functie neer om CDA Maasdriel voldoende tijd te geven om met een nieuwe wethouder en coalitiepartner Samen Sterk Maasdriel verder te bouwen op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2026.

Drijfveren en ambities
Hij schrijft: ‘Al sinds 1994 ben ik actief in de politiek. Eerst als raadslid in de voormalige gemeente Rossum en na de herindeling ging ik verder in Maasdriel. Sinds 6 jaar als wethouder. Mijn motivatie en tomeloze enthousiasme haalde ik uit het feit dat je vanaf deze positie écht iets kunt betekenen voor de inwoners van Maasdriel. De afgelopen maanden nam het plezier af. Steeds vaker twijfelde ik of mijn drijfveren en ambities nog wel passen bij het huidige Maasdriel. Ik concludeerde dat dit onvoldoende het geval is.’

Wringen
Het is de ingeslagen koers door de gemeenteraad die bij De Vries de schoen doet wringen. ‘Sinds de presentatie van het bestuurskrachtonderzoek merk ik echter dat de rem is ingetrapt in Maasdriel. De focus verandert en we maken gevoelsmatig een pas op de plaats. Dit in de hoop dat we daarmee de toekomst van Maasdriel veiligstellen. Er gaat geen discussie meer voorbij of het bestuurskrachtonderzoek wordt aangehaald.'

De Vries stelde vast dat hij zich niet altijd meer kan en wil verenigen met gemaakte keuzes. ‘U hebt mij de afgelopen jaren niet leren kennen als een bestuurder met de rem erop. Maar als wethouder die graag “vol gas” vooruit wil.’

Bevlogen collega
In een reactie op de brief laat (waarnemend) burgemeester Jaco Geurts namens het college weten: “We raken met wethouder De Vries een bevlogen collega kwijt die zich hard heeft gemaakt om de Maasdrielse belangen te dienen. Als college weten wij dat het voor hem geen gemakkelijke beslissing is geweest. We kunnen alleen maar respect opbrengen voor zijn besluit. We danken wethouder De Vries voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid en wensen hem veel succes met zijn volgende stappen.”

Taken
Het college bekijkt hoe de taken van wethouder De Vries kunnen worden waargenomen. De Vries is Wethouder Recreatie & Toerisme, Economische Zaken, Natuur & Landschap, Rivieren & Water buitendijks.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab
 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Laatste berichten
De Capreton oogst succes met concept BAM-akkers

BOMMELERWAARD - Natuurvereniging de Capreton en Collectief Rivierenland zijn samen samen met agrarische leden gestart met het inzaaien van zogenaamd "Biodivers Akker Mozaïek" (BAM) akkers. 

Op deze akkers worden, naast luzerne/klaver en kruidenstroken, rustgewassen geteeld in ...

Het is weer aanschuiven bij De Grote Aak

ZALTBOMMEL - Buurthuis De Grote Aak organiseert dinsdag (30-7) weer het maandelijkse “Aanschuifdiner”. Een bekend evenement dat altijd veel mensen trekt. 

Niet zo gek, want alle deelnemers zitten aan grote tafels, halen herinneringen op met bekenden, bespreken de laatst...

Ohme adviseert laadpaal dynamische tarief integratie klaar te zijn toekomst

ARNHEM - Iedereen die op zoek is naar een nieuwe lader voor EV’s, moet ervoor zorgen dat deze volledig compatibel is met dynamische elektriciteitstarieven, waarschuwt Ohme.

Nu energiebedrijven in de toekomst steeds meer flexibele energietarieven willen aanbieden, zullen lader...