Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Wethouder Kees Zondag stopt als wethouder

Geschreven: 26-02-2024
Wethouder Kees Zondag stopt als wethouder

ZALTBOMMEL - In een brief aan de gemeenteraad laat wethouder Zondag vandaag weten dat hij per 1 oktober 2024 stopt als wethouder van de gemeente Zaltbommel.

“Samen met Pola, mijn vrouw, heb ik besloten mijn werkzaamheden te stoppen en met pensioen te gaan; ik word op 24 september 67 jaar en Pola bereikt die leeftijd op 31 maart 2025. Na 45 jaar werkzaam te zijn geweest, merken wij de laatste tijd steeds vaker dat het ons zwaar gaat vallen aan alle verplichtingen die bij een baan horen te voldoen. Het is, zeker bij mijn publieke taken, niet gewenst dat inzet en toewijding afnemen. Daarom heb ik besloten de bestuursperiode niet af te maken, alhoewel mij dat zwaar valt.”

De relatief vroege aankondiging van zijn aanstaande vertrek heeft mede te maken met het goed kunnen overdragen van zijn werkzaamheden.

Missen
Burgemeester Pieter van Maaren laat weten dat een college in Zaltbommel, na 18 jaar mét Kees Zondag, haast niet voor te stellen is zonder Kees Zondag. Want: “Als Kees er is, is hij ook nadrukkelijk aanwezig. Je kunt hem niet missen”.

“Ervaren, uiterst deskundig, no nonsens, visionair, zeer intelligent en met een Rotterdamse mentaliteit.” Zo omschrijft het college van burgemeester en wethouders in enkele korte typeringen hun collega Kees Zondag.

Wethouder Zondag zette zich in de gemeente Zaltbommel voor veel zaken in. Hij laat een financieel gezonde gemeente na met veel voorzieningen. Er liggen goed onderhouden sportparken, een nieuwe Sportwaard.

Interesse en invloed
Kees Zondag is niet alleen binnen de gemeente een begrip. Ook in regionale samenwerkingsverbanden is Kees al jaren actief. “Hij is een gewaardeerd en invloedrijk dagelijks bestuurslid, en voorzitter, van verschillende gemeenschappelijke regelingen. Ook in die samenwerkingen zal Kees gemist gaan worden. Zijn interesse en invloed in de regio is groot.” Aldus Pieter van Maaren.

Ruwe bolster
Het college van burgemeester en wethouders: “Wij zullen deze ruwe bolster oprecht missen. De komende maanden zullen we dan ook extra van hem en zijn kennis genieten, voordat hij met zijn geliefde Pola van zijn pensioen kan genieten.”

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Meer woningen op het dak in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de hoogte in bouwen. Ze gaat gemeenten en woningcorporaties helpen om 12.000 ‘optopwoningen’ te bouwen op daken van gebouwen. Door de bestaande woningvoorraad beter te benutten wil de provincie de bouw van betaalbare woningen in Gelderland versnellen....

Sportcomplex Padel Bommelerwaard wordt feestelijk geopend

ZALTBOMMEL - Sinds de start op 26 februari heeft Padel Bommelerwaard flinke stappen gezet. Het complex is nu klaar voor de officiële opening.

Op 26 april, tussen 16:00 en 19:00 uur is het feest wordt het padelcomplex op Sportpark de Watertoren geopend. Om 17:00 uur zal hiertoe de o...

VVD Zaltbommel wil actie op fietsstallingsprobleem binnenstad

ZALTBOMMEL - Het tekort aan geschikte fietsenstallingen in het centrum van Zaltbommel zorgt voor ongewenste situaties. De ‘verrommeling van de binnenstad’ is de VVD een doorn in het oog. Ook de overlast en potentieel gevaarlijke situaties voor bewoners en bezoekers baart de partij zor...