Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Werkzaamheden Hedelse snelfietspad Zaltbommel-Den Bosch gestart

Geschreven: 06-03-2024
Werkzaamheden Hedelse snelfietspad Zaltbommel-Den Bosch gestart

HEDEL - De gemeente Maasdriel is gestart met de aanleg van het Hedelse deel van het snelfietspad Zaltbommel – Den Bosch. Om de verbreding van het fietspad aan de Oude Rijksweg in Hedel mogelijk te maken, wordt een rij bomen tussen de Oude Rijksweg en het huidige fietspad gekapt.

Het gaat bij die kap in totaal om 133 bomen. Het aantal bomen dat gekapt wordt compenseert Maasdriel met het planten van nieuwe bomen in Hedel en Ammerzoden.

Dat de rij bomen wordt gekapt, zorgt op deze plek niet voor problemen voor de aanwezige flora en fauna. In totaal staan er op dit moment vier rijen bomen langs elkaar. Door een rij weg te halen, krijgen de bomen in de andere rijen meer ruimte om te groeien. Bovendien blijft er genoeg plek voor vogels en andere dieren om eten te vinden in de bomen of hun nestje te maken.

Omleiding fietsers
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren worden fietsers omgeleid. Deze omleiding wordt ter plekke met borden aangegeven. Bij de rotonde tussen de Oude Rijksweg en de Baronieweg komt een tijdelijke fietsbrug. Op sommige plekken moeten fietsers over de autoweg. Hier wordt de maximumsnelheid voor automobilisten van 60 kilometer per uur tijdelijk verlaagd naar 30 kilometer per uur.

Snelle fietsroute
Het fietspad aan de Oude Rijksweg in Hedel wordt verbreed tot gemiddeld vier meter. Dit fietspad is een onderdeel van de snelle fietsroute tussen Zaltbommel en Den Bosch. De snelle fietsroute zorgt ervoor dat fietsers sneller en veiliger kunnen fietsen en is een aantrekkelijk alternatief voor automobilisten die nu de A2 gebruiken. Daarnaast is het een grote verbetering voor fietsers die al fietsen tussen beide steden.

De snelle fietsroute krijgt brede fietspaden in een rode kleur. Fietsstraten, waarop de auto te gast is, zijn ook onderdeel van de nieuwe route. Bovendien krijgen fietsers voorrang bij kruisingen met rustige wegen en rotondes in de bebouwde kom.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Hedel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Meer woningen op het dak in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de hoogte in bouwen. Ze gaat gemeenten en woningcorporaties helpen om 12.000 ‘optopwoningen’ te bouwen op daken van gebouwen. Door de bestaande woningvoorraad beter te benutten wil de provincie de bouw van betaalbare woningen in Gelderland versnellen....

Sportcomplex Padel Bommelerwaard wordt feestelijk geopend

ZALTBOMMEL - Sinds de start op 26 februari heeft Padel Bommelerwaard flinke stappen gezet. Het complex is nu klaar voor de officiële opening.

Op 26 april, tussen 16:00 en 19:00 uur is het feest wordt het padelcomplex op Sportpark de Watertoren geopend. Om 17:00 uur zal hiertoe de o...

VVD Zaltbommel wil actie op fietsstallingsprobleem binnenstad

ZALTBOMMEL - Het tekort aan geschikte fietsenstallingen in het centrum van Zaltbommel zorgt voor ongewenste situaties. De ‘verrommeling van de binnenstad’ is de VVD een doorn in het oog. Ook de overlast en potentieel gevaarlijke situaties voor bewoners en bezoekers baart de partij zor...