Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Werkzaamheden Hedelse snelfietspad Zaltbommel-Den Bosch gestart

Geschreven: 06-03-2024
Werkzaamheden Hedelse snelfietspad Zaltbommel-Den Bosch gestart

HEDEL - De gemeente Maasdriel is gestart met de aanleg van het Hedelse deel van het snelfietspad Zaltbommel – Den Bosch. Om de verbreding van het fietspad aan de Oude Rijksweg in Hedel mogelijk te maken, wordt een rij bomen tussen de Oude Rijksweg en het huidige fietspad gekapt.

Het gaat bij die kap in totaal om 133 bomen. Het aantal bomen dat gekapt wordt compenseert Maasdriel met het planten van nieuwe bomen in Hedel en Ammerzoden.

Dat de rij bomen wordt gekapt, zorgt op deze plek niet voor problemen voor de aanwezige flora en fauna. In totaal staan er op dit moment vier rijen bomen langs elkaar. Door een rij weg te halen, krijgen de bomen in de andere rijen meer ruimte om te groeien. Bovendien blijft er genoeg plek voor vogels en andere dieren om eten te vinden in de bomen of hun nestje te maken.

Omleiding fietsers
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren worden fietsers omgeleid. Deze omleiding wordt ter plekke met borden aangegeven. Bij de rotonde tussen de Oude Rijksweg en de Baronieweg komt een tijdelijke fietsbrug. Op sommige plekken moeten fietsers over de autoweg. Hier wordt de maximumsnelheid voor automobilisten van 60 kilometer per uur tijdelijk verlaagd naar 30 kilometer per uur.

Snelle fietsroute
Het fietspad aan de Oude Rijksweg in Hedel wordt verbreed tot gemiddeld vier meter. Dit fietspad is een onderdeel van de snelle fietsroute tussen Zaltbommel en Den Bosch. De snelle fietsroute zorgt ervoor dat fietsers sneller en veiliger kunnen fietsen en is een aantrekkelijk alternatief voor automobilisten die nu de A2 gebruiken. Daarnaast is het een grote verbetering voor fietsers die al fietsen tussen beide steden.

De snelle fietsroute krijgt brede fietspaden in een rode kleur. Fietsstraten, waarop de auto te gast is, zijn ook onderdeel van de nieuwe route. Bovendien krijgen fietsers voorrang bij kruisingen met rustige wegen en rotondes in de bebouwde kom.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Hedel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...