Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Waterschapsbelasting in 2024 gemiddeld 25 euro per gezin Bommelerwaard

Geschreven: 24-11-2023
Waterschapsbelasting in 2024 gemiddeld 25 euro per gezin Bommelerwaard

Gezinnen met een eigen huis gaan volgend jaar gemiddeld circa 25 euro meer aan waterschapsbelasting betalen. Een alleenstaande huurder gaat gemiddeld ongeveer 14 euro per jaar meer betalen. De verhoging wordt vooral veroorzaakt door maatregelen om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen en de stijgende prijzen. De belastingstijging bij Rivierenland ligt daarmee onder het landelijk gemiddelde van alle waterschappen. Aldus een persbericht van Waterschap Rivierenland.

Het waterschap heeft te maken met prijsstijgingen van elektra, brandstof en grondstoffen. Daarnaast is het werk van het waterschap steeds complexer geworden. Dit onder meer door extremer weer, hogere eisen aan schoon en voldoende water en de zuivering van rioolwater. Rivierenland moet daarom kostbare maatregelen nemen om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen.

Leefbaar gebied
‘Het Algemeen bestuur van het waterschap snapt dat in dure tijden het niet leuk is dat de waterschapsbelasting stijgt. Daar zijn wij ons van bewust. We hebben de afgelopen maanden gekeken hoe we een solide begroting kunnen opstellen waarbij de lasten zo eerlijk mogelijk zijn verdeeld. Dat is gelukt. Met de inkomsten uit de waterschapsbelasting kunnen we het rivierengebied nu en in de toekomst veilig, schoon en leefbaar houden’, zegt Melinda Boons, heemraad bij Waterschap Rivierenland.

Rekenvoorbeelden
In het gebied van Waterschap Rivierenland stijgt de waterschapsbelasting van een alleenstaande huurder met 14 euro tot 203 euro in 2024. Een gezin met een eigen huis met een WOZ-waarde van 250.000 euro betaalt in 2024 436 euro en dat is 23 euro meer dan in 2023.  Een gezin met een eigen huis met een WOZ-waarde van 400.000 euro betaalt in 2024 494 euro, 25 euro meer dan in 2023. 

Wie meer wil weten, kijkt op de site van Waterschap Rivierenland.Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...

Ruimte om in te spreken bij Provinciale Staten op 29 mei

ARNHEM - Provinciale Staten houden oordeelsvormende bijeenkomsten op woensdag 29 mei 2024. Daarbij gaan zij in gesprek met Gedeputeerde Staten over diverse onderwerpen, waaronder klimaat, staalslakken en de Aanpak Veluwe. De Oordeelsvorming biedt ruimte tot inspraak door belanghebbenden.

In...