Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Waterschap oefent opbouwen flexkering Zaltbommel

Geschreven: 06-05-2024
Waterschap oefent opbouwen flexkering Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Woensdag (15-5) oefent Waterschap Rivierenland de opbouw van de flexibele waterkering in de vesting van Zaltbommel. 

De flexkering van bijna 400 meter verrijst op de kademuur langs de Waal en de Stadshaven. Het opbouwen van de flexkering is een oefening, die plaatsvindt tussen 08.30 en 15.00 uur. De gemeente zet de Waalkade deels af.

Voor de veiligheid is het belangrijk dat de dijken goed op orde zijn. Net als doorgangen voor verkeer (coupures) en flexibele keringen. Het waterschap oefent regelmatig of de opbouw goed gaat. En kijkt of alle materialen nog in orde zijn.

Zicht op de Waal
De flexkering op de Waalkade beschermt de vesting Zaltbommel en de Bommelerwaard tegen hoogwater op de Waal. Om het zicht op de rivier te behouden, is de Waalkade voorzien van een flexkering die alleen bij extreem hoogwater wordt opgebouwd. De kering bestaat uit honderden aluminium balken die samen over een lengte van 396 meter de kademuur verhogen. Tijdens de oefening zet de gemeente Zaltbommel een deel van de Waalkade af.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...