Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Waterpret voor jong en oud: kom naar onze waterdag in Keent op 9 juni!

Geschreven: 06-06-2024
Waterpret voor jong en oud: kom naar onze waterdag in Keent op 9 juni!

KEENT - Kom zondag 9 juni naar Keent en beleef op deze waterrijke plek onze jaarlijkse Waterdag in de natuur. Van 11.00-16.00 uur kunnen kinderen onder andere waterdiertjes vangen, de dijk inspecteren en meedoen aan een zandzakken race. Er is van alles te beleven voor jong en oud! Toegang is gratis.

Leuke, stoere en leerzame activiteiten

Kinderen staan centraal deze dag! Met allerlei leuke, stoere, wateractiviteiten worden ze een echte waterbaas. Maar ook (groot)ouders hoeven zich niet te vervelen. Geniet van een hapje en drankje op het gezellige terras. Luister naar de troubadour of probeer eens een echte Taurosburger. Struin langs kraampjes en leer meer over bevers en dassen, maak kennis met onze subsidies of test je waterkennis met het Waterrad van avontuur.

Een greep uit de kinderactiviteiten:

Waterdiertjes vangen

Ben je nieuwsgierig welke waterdiertjes er onder water leven? Doe dan mee en vang met je schepnet waterdiertjes in de poel. Samen met onze ecologen en IVN ontdek je hoeveel verschillende waterdiertjes er wel niet zijn. Je zult verstelt staan!

Haal je dijkwachtersdiploma

Help je ons mee om de dijken stevig te houden? Ga met een helm op en veiligheidshesje aan mee op inspectie langs onze ‘Dijk van een wand’. Met je pen in de hand noteer je wat er allemaal moet gebeuren, zodat we droge voeten houden.

Doe mee met de zandzakken race

O jee, Wat als het water komt!? Dan moeten de zandzakken voor de deur. Of tegen de dijk. Neem het tegen elkaar of je ouders op en kijk wie het snelt zandzakken kan stapelen.

Flushfun: 3P’s in de plee

Help jij mee om het water schoon te houden? Dan is het belangrijk dat je weet wat je wel en niet door de wc mag spoelen! Doe een gooi met de 3P’s (poep, plas en pleepapier) en wie weet scoor jij de meeste punten.

Droge voeten op de watertafel

Hoe houd je droge voeten als er een enorme wolkbreuk is geweest? Op de watertafel ga je aan de slag om de wateroverlast van de enorme regenbui - die met de gieter is gevallen ;) - te verminderen. Hup, aan de slag: tegels eruit, groen erin, groene daken aanleggen en sloten om het water op te vangen!

Aanmelden

We vinden het fijn om te weten hoeveel mensen er ongeveer komen. Voor elk kind dat zich aanmeldt ligt er een stempelkaart klaar en iets lekkers. Waterbazen met een volle stempelkaart verdienen een prijsje.

Kom je ook? Meld je dan aan door een mail te sturen naar communicatie@aaenmaas.nl onder vermelding van 'Waterdag in Keent'. Mocht het mogelijk zijn, kom dan op de fiets!

Adres

De Waterdag in de natuur vindt plaats bij het infocentrum van Brabants Landschap/Grazelands Rewilding: Zuijdenhoutstraat 2, 5359 NB in Keent.

Rivierenland Radio is in Keent te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...