Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Wandelen door de Kindertuin: wie wil, kan mee

Geschreven: 06-06-2024
Wandelen door de Kindertuin: wie wil, kan mee

ZALTBOMMEL - Stadsarchitect François de Virieu veranderde de vestingwerken van Zaltbommel vanaf 1834 tot een groen landschapspark. De gemeente Zaltbommel restaureert de stadswallen, zij dat zij weer weer de aanblik krijgen zoals De Virieu het ontwierp en uitvoerde. Een deel van het herstelplan omvat ook de zogeheten Kindertuin. De gemeente gaat er informatieve wandelingen onrganiseren, bij voldoende belangstelling.

De laatste fase van de restauratie van het stadspark is de Kindertuin. Deze zal zeker niet ingrijpend veranderen. Ook in de tijd van De Virieu was het een open ruimte waar mensen samenkwamen. De voornaamste aanpassingen zijn het terugbrengen van de oorspronkelijke padenstructuur in de Kindertuin (foto), het verleggen van enkele toegangspaden naar de oorspronkelijke loop. 

Wat wel en niet
Ook leeft de vraag bij veel mensen wat er allemaal kan en niet kan in de Kindertuin. Om belangstellenden te informeren over de plannen organiseert de gemeente wandelingen met kleine groepjes door het park. 'Tijdens die wandelingen luisteren we graag naar u. Reacties op de vragen als: 'wat is de functie van de Kindertuin in de toekomst? Wat gaan we er wel en wat gaan we er niet doen?', die aanhoren we graag. Voor alle duidelijkheid: we inventariseren de ideeën en gaan daar serieus mee om. Maar uiteraard gaat het om meedenken, suggesties. Toezeggingen kunnen we uiteraard niet doen. Dat klinkt logisch, maar helderheid is hier een groot goed. Kortom een uitwisseling van ideeën met respect voor elkaars opvattingen: de uitkomst zal altijd een compromis zijn.' 

Opgeven
Aanmelden voor de wandelingen op donderdagavond en vrijdagmiddag kan via: ggroeneveld@zaltbommel.nl. De wandelingen zijn in de zomermaanden op donderdag om 19.30 uur en op vrijdagmiddag om 14.00 uur. 

'We wachten af wat de interesse voor de wandelingen/rondleidingen is, voor we de mogelijkheid bieden van inschrijving.' Dan volgen ook concrete data.

Inschrijven voor Nieuwsbrief Stadswallen Zaltbommel kan HIER.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...