Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Waar kan je terecht als kanker je raakt?

Geschreven: 02-04-2024
Waar kan je terecht als kanker je raakt?

WAALWIJK - Iedereen kent wel iemand met kanker. Kanker raakt ons allemaal. TOON is de ontmoetingsplek voor iedereen die geraakt is door kanker. Of je nu zelf ziek bent (geweest), naaste of nabestaande bent. Hieronder lees je enkele activiteiten die plaatsvinden in de komende week. Op onze website www.inloophuistoon.nl lees je meer over wat wij voor je kunnen betekenen en welke activiteiten wij nog meer organiseren.
Als kanker je raakt, sta je niet alleen. Weet dat je welkom bent bij TOON.

Beweeg mee en ontspan op woensdag 3 april van 13.30 - 14.30 uur
Bewegen is goed, dat weet iedereen, maar na een ernstige operatie, bestraling of chemotherapie, is dat misschien het laatste waar je aan denkt. Heb je nog wel vertrouwen in je lichaam? Om je een zetje in de goede richting te geven en je te laten ervaren wat je kunt en nog verder kunt uitbouwen, is er ‘beweeg mee en ontspan’.

We beginnen rustig met kleine bewegingen vanuit je armen, je schouders en romp. Je kunt deze oefeningen zittend of staand doen. Ook gaan we bewegingen maken die goed zijn voor je evenwicht, zodat je steviger op de grond staat. Je zult bemerken wat voor jou mogelijk is en dat je meer kunt dan je denkt. We eindigen dit uur altijd met een fijne ontspanningsoefening.

Palliatief spreekuur op maandag 8 april van 10.00 - 12.00 uur.
Als je hoort dat je niet meer kunt genezen, is dat een boodschap met enorm veel impact. Dat je ongeneeslijk ziek bent, betekent niet altijd dat je al heel snel zult overlijden. Toch is je toekomst onzeker geworden en dit kan bij jou en je naasten veel vragen, onzekerheden en emoties oproepen. Hoe ga je dan verder?

Met gespecialiseerde verpleegkundigen van Hospice Francinus de Wind kun je in gesprek gaan over wat je bezighoudt of wat je vragen en wensen zijn. En je krijgt informatie over de mogelijkheden die er zijn voor hulp en ondersteuning.

Wil jij graag een gesprek over palliatieve zorg? Stuur dan een mail naar info@spreekuurwaalwijk.nl en wij nemen contact met je op.

Prostaatkanker, heb ik door hormoontherapie nog kwaliteit van leven? Lotgenotenbijeenkomst op woensdag 10 april van 14.00 - 15.30 uur.
Samen met de Prostaatkankerstichting (PKS) organiseren wij bijeenkomsten voor mannen met prostaatkanker én hun naasten. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je informatie over (het leven met) prostaatkanker en is er ruimte voor al je vragen. Je ontmoet lotgenoten en kunt je eigen ervaringen delen. Iedere bijeenkomst is er aandacht voor een speciaal thema. Op woensdag 10 april is het thema: Heb ik door hormoontherapie nog kwaliteit van leven?

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...