Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

VVD Zaltbommel wil actie op fietsstallingsprobleem binnenstad

Geschreven: 18-04-2024
VVD Zaltbommel wil actie op fietsstallingsprobleem binnenstad

ZALTBOMMEL - Het tekort aan geschikte fietsenstallingen in het centrum van Zaltbommel zorgt voor ongewenste situaties. De ‘verrommeling van de binnenstad’ is de VVD een doorn in het oog. Ook de overlast en potentieel gevaarlijke situaties voor bewoners en bezoekers baart de partij zorgen.

Isabel Plessius (VVD): ‘De beperkte beschikbaarheid van fietsenstallingen bemoeilijkt de toegang tot woningen en bedrijven en belemmert zelfs de doorgang van hulpvoertuigen bij noodsituaties.’ De partij meent dat toegankelijke straten en stoepen essentieel zijn voor een veilige en leefbare gemeente. 'Iedereen moet zich vrij en zonder hinder kunnen bewegen.'

Actie
Om het fietsstallingsprobleem aan te pakken is actie nodig van het College. De VVD wil concrete maatregelen om de leefbaarheid en veiligheid in de binnenstad te verbeteren en de negatieve effecten van het huidige tekort aan fietsenstallingen aan te pakken.

De fractie van de VVD klom daarom in de pen en stelde burgemeester en wethouders de nodige vragen.

Vragen
Plessius wil weten of het College het met de VVD eens is dat er onvoldoende mogelijkheden zijn om de fiets in de binnenstad afdoende te stallen en dat het gebrek aan stallingen daar tot overlast en onveilige situaties leidt. 

De fractie is meer dan belangstellend naar de concrete mogelijkheden de gemeente ziet om het gebrek aan stallingen aan te pakken. Zijn er bijvoorbeeld plannen voor de realisatie van nieuwe fietsenstallingen?

Oplossingen
Zelf ziet de VVD een mogelijke oplossing in de oprichting van een centrale fietsenstalling, al dan niet bewaakt, of een uitbreiding van de reeds bestaande fietsparkeerplekken. ‘Dit draagt bij aan het vrijhouden van stoepen, met name tijdens evenementen en in het zomerseizoen.’

Artikel 2:51
Tot slot vraagt Plessius zich af of artikel 2:51 van de APV naar behoren wordt gehandhaafd. ‘Zijn er plannen om dit artikel eventueel uit te breiden om fietsparkeerovertredingen effectiever te voorkomen?’, wil zij weten.

Het betreffende artikel luidt: ‘Het is verboden op een openbare plaats een fiets of een bromfiets te plaatsen of te laten staan tegen een raam, een raamkozijn, een deur, de gevel van een gebouw of in de ingang van een portiek als dit in strijd is met de uitdrukkelijk verklaarde wil van de gebruiker van dat gebouw of dat portiek of als daardoor die ingang versperd wordt.’

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...