Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

VVD Maasdriel stelt vragen over illegaal feest Zandmeren In Kerkdriel

Geschreven: 13-06-2023
VVD Maasdriel stelt vragen over illegaal feest Zandmeren In Kerkdriel

Op zondag 28 mei werd aan het derde gat aan de Zandmeren een illegaal feest gehouden. De party duurde de hele dag en nacht. De fractie van de VVD stelde over dit feest en de geconstateerde gevolgen kritische vragen aan het college.

Het illegale feest zorgde voor verschillende gevaarlijke en vervelende situaties voor omwonenden en recreanten. De partij noemt: ‘Langdurig geluidsoverlast, drugs- en ander afval. Maar ook gevaarlijke situaties op de dijk, te weten hoge snelheid en het rijden onder invloed. Tot slot ontstonden er gevaarlijke situaties voor mens en dier door het achtergelaten afval.

Vergunning
Freek Boeren, namens de fractie: ‘Uit bronnen hoor ik ook dat er honden behandeld zijn die door het achtergelaten (drugs) afval iets ingenomen hebben langs deze route. Verder is er een stukje verderop een scoutinggroep die netjes een vergunning heeft aangevraagd. Wanneer dit soort feesten (zonder vergunning) worden “gedoogd” voelt dit als meten met twee maten. ‘Als we dit soort feesten blijven gedogen dan zal dit een aanzuigende kracht hebben, wat we niet moeten willen.’

Vragen
Om die reden diende de VVD een aantal kritische vragen in. Zo wil men weten of de gemeente op de hoogte was van dit feest en of de handhaving ook werd ingelicht. ‘Zo ja, wat heeft de handhaving gedaan? Zo nee, waar kan men dit in de toekomst melden zodat er wel snel actie wordt ondernomen?’ Ook wil Boeren weten waarom er door de gemeente niet is opgetreden om de geconstateerde overlast te beëindigen. 

Kosten
Verder is de VVD-fractie benieuwd hoe de gemeente dit in de toekomst wil gaan voorkomen. Juist ook gezien het toerismebeleid en de geplande vernieuwing van de Zandmeren. Tot slot wil Boeren weten wie de schoonmaakkosten gaat betalen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Kerkdriel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Dick Westerdijk
Dick Westerdijk
Dick Westerdijk

In de vrijdag aflevering van Club 23 de leukste muziek en ook Dick draait voor je de wat lan...

Laatste berichten
Brandweerpost Kerkdriel zet manschappen in het zonnetje Kerkdriel

Zaterdagavond (30-9) hield brandweerpost Kerkdriel de jaarlijkse korpsavond. Bij uitstek ook de avond om jubilarissen in het zonnetje te zetten en vertrekkers te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Ook dit jaar kwam er een aantal voor het voetlicht.

Burgemeester Jaco Geurts van de...

Flitsfeitje Berre van Kissing Strangers

Berre werd op 27 oktober 2000 geboren in Schepdaal, Belgie.
Hij verwierf bekendheid door zijn covers op Tiktok. Zijn meest bekeken cover is “Lost without you”, van Freya Ridings. Door zijn enorme populariteit op dit platform kon hij een platencontract tekenen ...

Hans Huibertse nieuwe “parkwachter” Stadspark Zaltbommel

Het Bommelse stadspark heeft een nieuwe parkwachter. Na het vertrek van collega Anton, neemt Hans Huibertse nu het stokje over.

Hans Huibertse is sinds vorige maand aan de slag en nagenoeg dagelijks te vinden in het park. Samen met de bolwerkers Henri, Rodney en Marloes, houdt hij ...