Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

VVD Maasdriel stelt vragen over illegaal feest Zandmeren In Kerkdriel

Geschreven: 13-06-2023
VVD Maasdriel stelt vragen over illegaal feest Zandmeren In Kerkdriel

Op zondag 28 mei werd aan het derde gat aan de Zandmeren een illegaal feest gehouden. De party duurde de hele dag en nacht. De fractie van de VVD stelde over dit feest en de geconstateerde gevolgen kritische vragen aan het college.

Het illegale feest zorgde voor verschillende gevaarlijke en vervelende situaties voor omwonenden en recreanten. De partij noemt: ‘Langdurig geluidsoverlast, drugs- en ander afval. Maar ook gevaarlijke situaties op de dijk, te weten hoge snelheid en het rijden onder invloed. Tot slot ontstonden er gevaarlijke situaties voor mens en dier door het achtergelaten afval.

Vergunning
Freek Boeren, namens de fractie: ‘Uit bronnen hoor ik ook dat er honden behandeld zijn die door het achtergelaten (drugs) afval iets ingenomen hebben langs deze route. Verder is er een stukje verderop een scoutinggroep die netjes een vergunning heeft aangevraagd. Wanneer dit soort feesten (zonder vergunning) worden “gedoogd” voelt dit als meten met twee maten. ‘Als we dit soort feesten blijven gedogen dan zal dit een aanzuigende kracht hebben, wat we niet moeten willen.’

Vragen
Om die reden diende de VVD een aantal kritische vragen in. Zo wil men weten of de gemeente op de hoogte was van dit feest en of de handhaving ook werd ingelicht. ‘Zo ja, wat heeft de handhaving gedaan? Zo nee, waar kan men dit in de toekomst melden zodat er wel snel actie wordt ondernomen?’ Ook wil Boeren weten waarom er door de gemeente niet is opgetreden om de geconstateerde overlast te beëindigen. 

Kosten
Verder is de VVD-fractie benieuwd hoe de gemeente dit in de toekomst wil gaan voorkomen. Juist ook gezien het toerismebeleid en de geplande vernieuwing van de Zandmeren. Tot slot wil Boeren weten wie de schoonmaakkosten gaat betalen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Kerkdriel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...