Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Vrijwilligers De Capreton trekken er weer op

Geschreven: 10-03-2024
Vrijwilligers De Capreton trekken er weer op

BOMMELERWAARD - De weidevogelvrijwilligers van De Capreton zijn begin maart weer begonnen met het nieuwe weidevogelseizoen. 

Een dertigtal vrijwilligers van de werkgroep zetten zich vol in bij het zoeken, markeren en beschermen van nesten van weidevogels in de Bommelerwaard. De vrijwilligers richten zich vooral op de vijf bekende weidevogels: de Grutto, Tureluur, Wulp, Scholekster en de Kievit.

Nesten
In een vijftal kleinere groepen gaat men tenminste een keer per week het veld in om nesten te zoeken. De Capreton legt uit: 'In overleg en samenwerking met de betreffende agrariër proberen ze dan te voorkomen dat het nest in de broedperiode verloren gaat. Zo zorgen ze dat de kuikens veilig kunnen opgroeien in het gebied. Daarnaast worden er in het seizoen een paar tellingen gehouden om het broedsucces te bepalen.'

Vrijwilligers
'We hebben een mooie groep van enthousiaste vrijwiligers, vaak al jaren actief; maar omdat er af en toe toch iemand stopt, is aanwas van nieuwe vrijwiligers welkom. Mocht je geïnteresseerd zijn en eens mee willen lopen, neem dan contact op via: weidevogelbescherming@capreton.'

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...