Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Voorstelling Punt uit! toont de kleurrijke diversiteit van jongeren met een beperking

Geschreven: 06-05-2024
Voorstelling Punt uit! toont de kleurrijke diversiteit van jongeren met een beperking

OSS – Vind je muziek leuk, dan ga je op muziekles. Houd je van toneel, dan ga je bij een spelersgroep. Het lijkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor de jongeren van dagbesteding Goed Zooo! Deze jongeren met een (licht) verstandelijke beperking krijgen daarom op hun dagbesteding de kans om samen met regisseur Rob van Vliet aan een voorstelling te werken: Punt uit! Op dinsdag 28 mei is deze voorstelling te zien in theater De Lievekamp.

Het verhaal van Punt uit! lag al in grote lijnen vast, maar voor de definitieve invulling werkte van Vliet samen met de jongeren van dagbesteding Goed Zooo. De jongeren hadden inspraak in de teksten en de verhaallijn en het script  werd aangepast aan ieders belastbaarheid. Voor de jongeren die wel creatief bezig willen zijn maar niet op het podium willen, is er een plek als ontwerper en bouwer van decorstukken of kostuums. Op deze manier is elke jongere van Goed Zooo actief betrokken bij de totstandkoming van deze bijzondere productie en krijgt iedereen de kans zijn of haar talent optimaal te laten opbloeien.

Succesvolle samenwerking
Het is niet de eerste keer dat van Vliet met de jongeren van Goed Zooo samenwerkt. Samen met Dannyelle Bosman, oprichter van de dagbesteding, maakten zij ook in 2020 en 2023 een productie in samenwerking met Theater van de Stad, de programmalijn die deze voorstelling ondersteunt en mede mogelijk maakt. Van Vliet vertelt: ‘Je ziet dat de jongeren door de ervaring zekerder op het podium staan, meer lef durven te tonen en creatiever worden. De jongeren zijn ontzettend talentvol, alleen hebben ze wat meer tijd nodig om dit tot bloei te laten komen. Daar zie je nu de resultaten van.’ Bosman vult aan: ‘Het is voor de jongeren belangrijk om een doel voor ogen te hebben, het gevoel te hebben dat er echt wat van ze wordt gevraagd. Ze genieten er echt van dat ze weer op het podium mogen stralen’.

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor Punt uit! door dagbesteding Goed Zooo! op dinsdag 28 mei om 15.00 uur in de Rabo Zaal van De Lievekamp, zijn voor €; 5,00 te koop via www.lievekamp.nl en aan de Theaterkassa. Telefonisch reserveren is mogelijk tijdens openingstijden via (0412) 66 76 76.

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

AndrƩ Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

JoƩ Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coƶperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...