Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Voorbereidende werkzaamheden nieuwbouw Het Zonnelied gestart

Geschreven: 15-04-2024
Voorbereidende werkzaamheden nieuwbouw Het Zonnelied gestart

AMMERZODEN - Op de locatie Het Zonnelied aan de Hogesteeg in Ammerzoden komt nieuwbouw. BrabantWonen is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Op het voorterrein van Het Zonnelied komen vier nieuwe kleinschalige groepswoningen

In de nieuwe vleugel komen op de begane grond vier kleinschalige, duurzame groepswoningen voor in totaal 36 bewoners van het Zonnelied.  Drie groepswoningen zijn voor bewoners met dementie, één voor bewoners met somatische klachten. Dankzij de verbinding met Het Zonnelied kunnen bewoners ook straks gebruikmaken van het bruine café, het restaurant en de kapper.  Elke groepswoning heeft een huiskamer en een terras met toegang tot een mooie, gezamenlijke en omsloten binnentuin. Ieder appartement heeft eigen sanitair en een buitendeur naar een eigen terras.

Toekomst
Felicia Brandsma (raad van bestuur BrabantZorg): “Samen met onze partner BrabantWonen maken we onze 28 gezamenlijke locaties klaar voor de toekomst. Zowel qua vastgoed, veiligheid, duurzaamheid als zorgtechnologie en hoe we er werken. Bewoners met een zware zorgvraag wonen er fijn en voor medewerkers is het er prettig werken. Dankzij de nieuwbouw op het Zonnelied zetten we weer een mooie stap op weg naar Elke dag zo fijn mogelijk voor bewoners en medewerkers. Hoe mooi is het dat de bewoners met dementie hun eigen voordeur hebben en naar buiten kunnen als ze dat willen en dat alle bewoners van de nieuwbouw gebruik kunnen blijven maken van alle voorzieningen van Het Zonnelied?” 

Duurzaam gebouwd
De nieuwbouw wordt volledig duurzaam. “Er komen zonnepanelen op het dak", vertelt Paul Smeets (ontwikkelaar BrabantWonen). De woningen zijn eveneens gasloos en goed geïsoleerd. Om de biodiversiteit te versterken wordt het dak voorzien van een natuurdak met verschillende soorten begroeiing.”

Naar verwachting wordt de nieuwbouw begin 2025 opgeleverd.

Andere huizen in de regio zijn De Wielewaal in Zaltbommel en De Leyenstein in Kerkdriel.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Ammerzoden te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...