Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Voor Yvonne is haar familie een crowdfunding gestart Roosendaal

Geschreven: 15-11-2023
Voor Yvonne is haar familie een crowdfunding gestart Roosendaal

Door trage prijsonderhandelingen tussen de overheid en AstraZeneca krijgt Yvonne Berger uit Roosendaal niet het juiste medicijn. Daarom is zij in Nederland uitbehandeld en heeft ze nog maar enkele maanden te leven. Toch is er een oplossing. Yvonne kan namelijk de behandeling wel in België krijgen. Echter, deze behandeling kost zo’n 197.000 euro. Om dat te kunnen bekostigen is het gezin uit Brabant een crowdfunding gestart. 

Twee jaar geleden kreeg Yvonne Berger te horen dat ze opnieuw is gediagnosticeerd met kanker. Een keiharde klap voor het gezin nadat ze in 2006 ook al kanker heeft moeten overwinnen. Deze keer zit de ziekte helaas ook in haar hoofd en is er nog maar één mogelijk medicijn; trastuzumab deruxtecan (ENHERTU). Een goedgekeurd medicijn dat met succes wordt gebruikt en vergoed in landen als België en Duitsland. In Nederland alleen (nog) niet.

Waarom? Het medicijn zit in de ‘sluis’. Dit betekent dat zolang er geen prijsafspraken zijn tussen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en AstraZeneca het middel niet wordt gebruikt in Nederland. De verwachting van de experts is dat het tot nog wel een jaar kan duren voordat hier meer duidelijkheid over is. Yvonne heeft in de tussentijd pech. Zij is uitbehandeld zonder dit medicijn en heeft daardoor nog maar enkele maanden te leven.

Toch is er een oplossing: de behandeling zelf betalen in het UZGent (Belgie). Daar wordt het medicijn al wel volop gebruikt (en vergoed voor inwoners uit Belgie). Echter, de kosten bedragen 197.000 euro(!) voor de behandeling per jaar. Dat is de prijs voor haar gezondheid. Dat is de prijs om Yvonne de kans te geven haar dromen te verwezenlijken, haar kinderen verder te zien opgroeien en oma te worden.

Het is ook een prijs die onmogelijk is op te brengen voor Yvonne, haar man Peter en haar kinderen Sven, Lars en Vera. Voor de eerste behandelingen hebben haar kinderen nog wel hun spaarpot kunnen legen. Dat geld is nu op. Om de behandeling voort te kunnen zetten zijn ze daarom een crowdfunding gestart. En ondanks dat het gezin graag zelf hun eigen problemen oplost en het moeilijk vindt om hulp aan anderen te vragen, zijn zij ten einde raad en zien ze simpelweg geen andere opties meer. 

Help jij Yvonne om haar leven te kunnen voortzetten en dromen te kunnen waar maken? Breng dan een bezoekje aan de gofundme.nl pagina. Hier staat alle informatie over de situatie & actie en is er de mogelijkheid om te doneren.

Rivierenland Radio is in Roosendaal te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...