Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Voor Yvonne is haar familie een crowdfunding gestart Roosendaal

Geschreven: 15-11-2023
Voor Yvonne is haar familie een crowdfunding gestart Roosendaal

Door trage prijsonderhandelingen tussen de overheid en AstraZeneca krijgt Yvonne Berger uit Roosendaal niet het juiste medicijn. Daarom is zij in Nederland uitbehandeld en heeft ze nog maar enkele maanden te leven. Toch is er een oplossing. Yvonne kan namelijk de behandeling wel in België krijgen. Echter, deze behandeling kost zo’n 197.000 euro. Om dat te kunnen bekostigen is het gezin uit Brabant een crowdfunding gestart. 

Twee jaar geleden kreeg Yvonne Berger te horen dat ze opnieuw is gediagnosticeerd met kanker. Een keiharde klap voor het gezin nadat ze in 2006 ook al kanker heeft moeten overwinnen. Deze keer zit de ziekte helaas ook in haar hoofd en is er nog maar één mogelijk medicijn; trastuzumab deruxtecan (ENHERTU). Een goedgekeurd medicijn dat met succes wordt gebruikt en vergoed in landen als België en Duitsland. In Nederland alleen (nog) niet.

Waarom? Het medicijn zit in de ‘sluis’. Dit betekent dat zolang er geen prijsafspraken zijn tussen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en AstraZeneca het middel niet wordt gebruikt in Nederland. De verwachting van de experts is dat het tot nog wel een jaar kan duren voordat hier meer duidelijkheid over is. Yvonne heeft in de tussentijd pech. Zij is uitbehandeld zonder dit medicijn en heeft daardoor nog maar enkele maanden te leven.

Toch is er een oplossing: de behandeling zelf betalen in het UZGent (Belgie). Daar wordt het medicijn al wel volop gebruikt (en vergoed voor inwoners uit Belgie). Echter, de kosten bedragen 197.000 euro(!) voor de behandeling per jaar. Dat is de prijs voor haar gezondheid. Dat is de prijs om Yvonne de kans te geven haar dromen te verwezenlijken, haar kinderen verder te zien opgroeien en oma te worden.

Het is ook een prijs die onmogelijk is op te brengen voor Yvonne, haar man Peter en haar kinderen Sven, Lars en Vera. Voor de eerste behandelingen hebben haar kinderen nog wel hun spaarpot kunnen legen. Dat geld is nu op. Om de behandeling voort te kunnen zetten zijn ze daarom een crowdfunding gestart. En ondanks dat het gezin graag zelf hun eigen problemen oplost en het moeilijk vindt om hulp aan anderen te vragen, zijn zij ten einde raad en zien ze simpelweg geen andere opties meer. 

Help jij Yvonne om haar leven te kunnen voortzetten en dromen te kunnen waar maken? Breng dan een bezoekje aan de gofundme.nl pagina. Hier staat alle informatie over de situatie & actie en is er de mogelijkheid om te doneren.

Rivierenland Radio is in Roosendaal te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...