Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Volkhuis Zutphen

Geschreven: 20-09-2023
Volkhuis Zutphen

Torenstad verrast jubilerend Volkshuis met schilderij
Het Volkshuis heeft een feestweek achter de rug. Daarmee vierde ‘de huiskamer van Zutphen’ met medewerkers, gasten en relaties het 125-jarig bestaan. Sjoerd Harmsen van verhuurder Torenstad kwam langs om een bijzonder cadeau te overhandigen: een schilderij (2005) van Kik Zeiler. “Het is een collage van enkele panden van Torenstad, waaronder het Volkshuis”, inclusief kenmerkende “Zutphense torens”, licht Harmsen toe.

Bij het Volkshuis werken steeds zo’n dertig tot veertig cliënten, vaste medewerkers en stagiairs uit het speciaal onderwijs en praktijkonderwijs. De meeste cliënten hebben een verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij het Volkshuis hebben ze een werkplek waar ze zichzelf kunnen zijn, waar ze fouten mogen maken en waar ze vertrouwen krijgen.

Appelgebak
“Het pand van het Volkshuis is van ons”, vertelt Harmsen. “Via een subsidie zorgen wij ervoor dat ze daar met niet al te hoge huisvestingslasten kunnen zitten. Dat doen we met een reden: ons vermogen is onder andere in het Zutphense verkregen en daar willen we graag maatschappelijk iets voor terugdoen. Door de lagere huisvestingslasten is het voortbestaan gewaarborgd.” Harmsen is zelf ook graag gast bij het Volkshuis. Lachend: “Als wij in het centrum lopen met relaties gaan we daar altijd heen voor koffie met appelgebak – dat eet ik nergens anders meer.”

Toen het bestuur van het Volkshuis een keer bij Torenstad op bezoek was, viel hun oog op dit schilderij. Speciaal voor het jubileum is daarom een kopie gemaakt op dibond. Iedereen kan het nu zien: het heeft een prominente plek gekregen op de schouw in het restaurant. Wie goed kijkt en het schilderij vergelijkt met de werkelijkheid zal zien dat er iets niet klopt. Harmsen: “Het is een collage van bezit van Torenstad, met het Volkshuis en Luxor. Aan de rechterkant zie je ons oude kantoor aan de Marspoortstraat, daar tussenin de Wijnhuistoren en ook nog het voormalige kantoor van Voorink Advocaten.”

Jubileumweek
Manager Marieke Pelgrum en bestuurslid Jolanda Pierik, van het Volkshuis nam het geschenk tijdens de jubileumweek dankbaar in ontvangst. Die week stond bol van de activiteiten om het 125-jarig bestaan te vieren, met een aangepaste menu met ‘toppers van weleer’ zoals de Zutphense pannenkoek en broodje bal, en een benefietdiner. De opbrengst daarvan is bestemd voor nieuwe kleding voor de brigade in het restaurant en de keuken. Alle gasten kunnen daaraan bijdragen door voor 2,50 euro een puzzelstukje te kopen van een puzzel van 500 stukjes. “De helft is al verkocht”, vertelt Pelgrum enthousiast.

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...