Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Volkhuis Zutphen

Geschreven: 20-09-2023
Volkhuis Zutphen

Torenstad verrast jubilerend Volkshuis met schilderij
Het Volkshuis heeft een feestweek achter de rug. Daarmee vierde ‘de huiskamer van Zutphen’ met medewerkers, gasten en relaties het 125-jarig bestaan. Sjoerd Harmsen van verhuurder Torenstad kwam langs om een bijzonder cadeau te overhandigen: een schilderij (2005) van Kik Zeiler. “Het is een collage van enkele panden van Torenstad, waaronder het Volkshuis”, inclusief kenmerkende “Zutphense torens”, licht Harmsen toe.

Bij het Volkshuis werken steeds zo’n dertig tot veertig cliënten, vaste medewerkers en stagiairs uit het speciaal onderwijs en praktijkonderwijs. De meeste cliënten hebben een verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij het Volkshuis hebben ze een werkplek waar ze zichzelf kunnen zijn, waar ze fouten mogen maken en waar ze vertrouwen krijgen.

Appelgebak
“Het pand van het Volkshuis is van ons”, vertelt Harmsen. “Via een subsidie zorgen wij ervoor dat ze daar met niet al te hoge huisvestingslasten kunnen zitten. Dat doen we met een reden: ons vermogen is onder andere in het Zutphense verkregen en daar willen we graag maatschappelijk iets voor terugdoen. Door de lagere huisvestingslasten is het voortbestaan gewaarborgd.” Harmsen is zelf ook graag gast bij het Volkshuis. Lachend: “Als wij in het centrum lopen met relaties gaan we daar altijd heen voor koffie met appelgebak – dat eet ik nergens anders meer.”

Toen het bestuur van het Volkshuis een keer bij Torenstad op bezoek was, viel hun oog op dit schilderij. Speciaal voor het jubileum is daarom een kopie gemaakt op dibond. Iedereen kan het nu zien: het heeft een prominente plek gekregen op de schouw in het restaurant. Wie goed kijkt en het schilderij vergelijkt met de werkelijkheid zal zien dat er iets niet klopt. Harmsen: “Het is een collage van bezit van Torenstad, met het Volkshuis en Luxor. Aan de rechterkant zie je ons oude kantoor aan de Marspoortstraat, daar tussenin de Wijnhuistoren en ook nog het voormalige kantoor van Voorink Advocaten.”

Jubileumweek
Manager Marieke Pelgrum en bestuurslid Jolanda Pierik, van het Volkshuis nam het geschenk tijdens de jubileumweek dankbaar in ontvangst. Die week stond bol van de activiteiten om het 125-jarig bestaan te vieren, met een aangepaste menu met ‘toppers van weleer’ zoals de Zutphense pannenkoek en broodje bal, en een benefietdiner. De opbrengst daarvan is bestemd voor nieuwe kleding voor de brigade in het restaurant en de keuken. Alle gasten kunnen daaraan bijdragen door voor 2,50 euro een puzzelstukje te kopen van een puzzel van 500 stukjes. “De helft is al verkocht”, vertelt Pelgrum enthousiast.

In Zutphen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 6D


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...