Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Vijfde editie 1000-soortenweekend

Geschreven: 17-05-2024
Vijfde editie 1000-soortenweekend

NISTELRODE - In het weekend van 31 mei,  1 en 2 juni 2024 wordt het vijfde 1000-soorten / biodiversiteitsweekend georganiseerd in De Maashorst. Tijdens dat weekend willen de leden van de verschillende natuurorganisaties uit de omgeving in samenwerking met Natuurcentrum De Maashorst de biodiversiteit in een positief daglicht zetten. Het publiek is van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen en zelfs hierbij te helpen.

Tientallen leden van de lokale natuurorganisaties proberen, met hulp van natuurliefhebbers uit heel Nederland, zoveel mogelijk soorten waar te nemen binnen het gebied van De Maashorst (inclusief Herperduin). Sinds 2015 wordt dit weekend om het jaar gehouden en de laatste jaren eindigen we steeds boven de duizend soorten!

Het Natuurcentrum de Maashorst aan de Erenakkerstraat 5, in Nistelrode zal het bruisend centrum van dit weekend worden. Daar worden alle tellingen bijgehouden en live gepresenteerd en daar kunnen de tellers terecht om uit te puffen en de mooiste waarnemingen te delen. Iedere natuurliefhebber kan deelnemen want elke waarneming, elk soort telt! Wil je niet tellen maar ben je wel geïnteresseerd, kom dan ook gewoon langs en verbaas je over alles wat er wordt waargenomen! Bij het Natuurcentrum zullen ook de nachtvlinders geteld gaan worden.

Tal van specialisten komen ons helpen, leden van de JNM (Jongeren in de natuur), biologie en ecologie studenten slaan hun tenten op in de tuin van het Natuurcentrum: een soort moet zich wel heel goed verstoppen wil hij niet op de lijsten van de tellers genoteerd worden.

We beginnen vrijdagmiddag 31 mei om 17.00 uur tot en met zondag 2 juni 17.00 uur wanneer we de officiële eindstand bekend gaan maken. Tijdens de openingstijden van het Natuurcentrum is iedereen van harte welkom om een kijkje in gebouw De Raaf te nemen waar de tellers hun uitvalsbasis hebben. Gaan ze het record van 1415 verschillende soorten uit 2020 verbreken en welke soort wordt dit jaar eigenlijk het vaakst waargenomen?

Rivierenland Radio is in Nistelrode te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Een visie op een bruisend Eindhoven

EINDHOVEN - 'Sharing the Vibes: Samen naar een bruisend Eindhoven' is een visie op een levendige stad waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Er is een breed aanbod aan voorzieningen, zowel overdag als in de nacht. Een bruisend uitgaansleven is daarbij van groot belang, met ruimte voor ver...

Uiterlijk zomer 2025 duidelijkheid voor gebruikers Pand 9

ZALTBOMMEL - Het oude schoolgebouw aan de Van Heemstraweg, voor velen bekend als Pand 9, wordt al jaren gebruikt als centrum door verschillende maatschappelijke organisaties. Bij de start van Pand 9 is afgesproken dat het gebruik van het gebouw in principe voor vijftien jaar zou zijn. Anno 2024 i...

Militairen oefenen in de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - In de week van 15 tot en met 18 juli vindt in de Bommelerwaard een militaire oefening plaats.

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht (KL).

Praktisch gezien houdt dit in dat militairen ...