Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Vier kerken organiseren openluchtviering rond muziektent Zaltbommel

Geschreven: 20-07-2023
Vier kerken organiseren openluchtviering rond muziektent Zaltbommel

De Bommelweek heeft er een nieuw onderdeel bij. De muziektent in Zaltbommel is zondag 27 augustus het decor van een openluchtviering, georganiseerd door vier kerken samen.

De viering begint om 11 uur. Bezoekers kunnen veel live muziek verwachten, afgewisseld met korte toespraakjes. Voor ouderen worden zitplaatsen geregeld, ander publiek wordt gevraagd zelf een stoel of kleedje mee te nemen.

Voordeel van de locatie is dat wie nieuwsgierig is, maar niet de hele dienst wil bijwonen, even langs kan wandelen. De laagdrempelige aanpak zorgt ook dat de viering voor alle leeftijden geschikt is. Na afloop is er tijd voor een praatje bij een kop koffie. 

Positieve manier
Doel van de vier betrokken kerken is om de zomervakantie en ook de Bommelweek op een positieve manier samen af te sluiten. Verdeeldheid is er immers al genoeg. Het thema is ‘Zout en licht voor Zaltbommel’, gebaseerd op de woorden van Jezus waarin hij zijn leerlingen inspireert om vreedzame krachten te gebruiken om de wereld zo mooi mogelijk te maken.

Lijntjes
Voor de organiserende kerkgenootschappen (Protestantse Gemeente Zaltbommel, H. Franciscusparochie, Nederlandse Gereformeerde kerk De Ontmoeting en Evangelische Gemeente Bommelerwaard Kerk met Passie) is de openluchtviering nu al een unieke gebeurtenis. Er liepen al wel wat lijntjes tussen kerken, maar nooit eerder organiseerden ze met zijn vieren een activiteit. Het idee voor een kerkdienst in de buitenlucht viel meteen in goede aarde. Niet alleen de voorgangers zijn enthousiast, het lukte ook om voldoende vrijwilligers op de been te brengen voor de praktische uitvoering. Dat sterkt de initiatiefnemers in de gedachte dat het idee een succes zal worden.

Het enige wat zelfs vier kerken samen niet kunnen sturen, is het weer. Bij regen wordt de viering gehouden in de Sint-Maartenskerk.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Aanpak verzuim op de Brug succesvol door preventief spreekuur Zaltbommel

Op tijd actie ondernemen. Ze zouden het wel van de daken eillen schreeuwen: “Smoor verzuim zo snel mogelijk in de kiem”. Dat is in in de kern de boodschap van Maaike Kuin (leerplichtambtenaar) en Martine Sietsema (zorgcoördinator de Brug). Want hoe minder lesmomenten je mist, hoe...

Jongerenwerk Maasdriel krijgt impuls dankzij D66 en GroenLinks Maasdriel

Het jongerenwerk in Maasdriel krijgt de komende jaren een extra impuls. Voor 2024 en 2025 is daarvoor 80.000 euro beschikbaar. Het gevolg van een succesvol amendement van D66 Maasdriel en GroenLinks

Het amendement volgde op het voorstel van het college van B&W om de volledige r...

Vernieuwde samenwerking in ‘Pact van Loevestein’ Altena

Gemeente Altena ondertekende vrijdag (29-9) de intentieverklaring ‘Pact van Loevestein 2023-2033’, samen met andere gemeenten, provincies en partijen binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW).

Twintig jaar geleden ontstond het Pact van Loevestein. De behoefte nu is om...