Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Vier kerken organiseren openluchtviering rond muziektent Zaltbommel

Geschreven: 20-07-2023
Vier kerken organiseren openluchtviering rond muziektent Zaltbommel

De Bommelweek heeft er een nieuw onderdeel bij. De muziektent in Zaltbommel is zondag 27 augustus het decor van een openluchtviering, georganiseerd door vier kerken samen.

De viering begint om 11 uur. Bezoekers kunnen veel live muziek verwachten, afgewisseld met korte toespraakjes. Voor ouderen worden zitplaatsen geregeld, ander publiek wordt gevraagd zelf een stoel of kleedje mee te nemen.

Voordeel van de locatie is dat wie nieuwsgierig is, maar niet de hele dienst wil bijwonen, even langs kan wandelen. De laagdrempelige aanpak zorgt ook dat de viering voor alle leeftijden geschikt is. Na afloop is er tijd voor een praatje bij een kop koffie. 

Positieve manier
Doel van de vier betrokken kerken is om de zomervakantie en ook de Bommelweek op een positieve manier samen af te sluiten. Verdeeldheid is er immers al genoeg. Het thema is ‘Zout en licht voor Zaltbommel’, gebaseerd op de woorden van Jezus waarin hij zijn leerlingen inspireert om vreedzame krachten te gebruiken om de wereld zo mooi mogelijk te maken.

Lijntjes
Voor de organiserende kerkgenootschappen (Protestantse Gemeente Zaltbommel, H. Franciscusparochie, Nederlandse Gereformeerde kerk De Ontmoeting en Evangelische Gemeente Bommelerwaard Kerk met Passie) is de openluchtviering nu al een unieke gebeurtenis. Er liepen al wel wat lijntjes tussen kerken, maar nooit eerder organiseerden ze met zijn vieren een activiteit. Het idee voor een kerkdienst in de buitenlucht viel meteen in goede aarde. Niet alleen de voorgangers zijn enthousiast, het lukte ook om voldoende vrijwilligers op de been te brengen voor de praktische uitvoering. Dat sterkt de initiatiefnemers in de gedachte dat het idee een succes zal worden.

Het enige wat zelfs vier kerken samen niet kunnen sturen, is het weer. Bij regen wordt de viering gehouden in de Sint-Maartenskerk.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Een visie op een bruisend Eindhoven

EINDHOVEN - 'Sharing the Vibes: Samen naar een bruisend Eindhoven' is een visie op een levendige stad waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Er is een breed aanbod aan voorzieningen, zowel overdag als in de nacht. Een bruisend uitgaansleven is daarbij van groot belang, met ruimte voor ver...

Uiterlijk zomer 2025 duidelijkheid voor gebruikers Pand 9

ZALTBOMMEL - Het oude schoolgebouw aan de Van Heemstraweg, voor velen bekend als Pand 9, wordt al jaren gebruikt als centrum door verschillende maatschappelijke organisaties. Bij de start van Pand 9 is afgesproken dat het gebruik van het gebouw in principe voor vijftien jaar zou zijn. Anno 2024 i...

Militairen oefenen in de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - In de week van 15 tot en met 18 juli vindt in de Bommelerwaard een militaire oefening plaats.

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht (KL).

Praktisch gezien houdt dit in dat militairen ...