Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Veteranenvlag in top bij gemeentekantoor Zaltbommel

Geschreven: 25-06-2023
Veteranenvlag in top bij gemeentekantoor Zaltbommel

Op 24 juni dankt Nederland de veteranen die werden én worden ingezet dienst van de vrede, toen en nu. Vrijdag (23-6) werd de veteranenvlag gehesen bij het gemeentekantoor van Zaltbommel.

Zaterdag, Veteranendag, hangt de vlag ter ere van hen die Nederland dienden als dienstplichtige of als beroepsmilitair. 'Voor hen die elke dag worden geconfronteerd met de trauma's die zij opliepen door hun inzet voor de vlag. Voor hen die bereid waren en zijn om voor lange tijd hun gezin achter te laten om in primitieve omstandigheden een ander land op te bouwen. Voor hen die zijn omgekomen of collega's in hun directe nabijheid zijn verloren. Maar ook voor het thuisfront die hun uitgezonden partner, vader of moeder, broer of zus, zoon of dochter voor langere tijd in handen moest/moet geven van onwetendheid en avontuur.'

Motie VVD
Vorig jaar diende Willemien Van Gog-van Genderen (VVD Zaltbommel) een motie in om ter ere van deze dag de Veteranenvlag te hijsen in de gemeente Zaltbommel. Vrijdag werd het dundoek bij het gemeentekantoor gehesen onder meer in het bijzijn van verschillende veteranen en VVD-burgerlid Erik van der Reijden, militair bij de Koninklijke Luchtmacht (KLu).

Vrijdag (30-6) wordt in de Bommelerwaard Veteranendag gevierd.

Vetaranenvlag
De veteranenvlag werd bedacht en ontworpen door Srebrenica-veteraan Edo van den Berg. Dat iedere veteraan zich er in zou moeten herkennen, speelde daarbij een rol.

De speciale veteranenvlag is gekomen doordat het Veteranen Platform, het vfonds, de Veteranenshop en Defensie zich er hard voor maakten.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...