Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Vernieuwde samenwerking in ‘Pact van Loevestein’ Altena

Geschreven: 30-09-2023
Vernieuwde samenwerking in ‘Pact van Loevestein’ Altena

Gemeente Altena ondertekende vrijdag (29-9) de intentieverklaring ‘Pact van Loevestein 2023-2033’, samen met andere gemeenten, provincies en partijen binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW).

Twintig jaar geleden ontstond het Pact van Loevestein. De behoefte nu is om de samenwerking aan te passen aan de huidige, verbeterde situatie rond de NHW, sinds 2021 onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies.In deze 20 jaar is de fysieke staat en betekenis van de historische waterlinie duidelijk verbeterd.

Het werk van (o.a.) het Pact van Loevestein werd in 2021 bekroond met de inschrijving van de NHW als onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies.

De verlenging betreft een periode van tien jaar: van 2023 tot en met 2033. Daarna wordt de samenwerking geëvalueerd. Het Pact van Loevestein betreft globaal het gebied tussen rivier de Lek en de Biesbosch.

Beschermen
Wethouder Claudia Schipper: 'Als nieuwe wethouder Toerisme en Recreatie, ben ik blij dat ik namens het college mijn handtekening mag zetten onder de voortzetting van deze samenwerking. We trekken samen met deze partners op om ons erfgoed te beschermen, het lokale verhaal te vertellen en te verbinden met het verhaal van de Hollandse Waterlinies. Dit doen we met onze eigen bewoners, ondernemers en vrijwilligers die actief zijn in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Maar we doen het ook voor bezoekers en toeristen van buiten de gemeente. Zo profiteren we allemaal van deze samenwerking en de kennis die we delen met andere partijen.'

Samenwerkende partijen
Het Pact van Loevestein is een regionale samenwerking tussen meerdere provincies, gemeenten en andere organisaties. Deelnemers zijn: provincies Gelderland en Noord-Brabant, het Brabants Landschap, Staatsbosbeheer Rivierenland-West en Waterschap Rivierenland. Zij werken samen met gemeenten Culemborg, Tiel, Zaltbommel, Gorinchem, Altena, West-Betuwe, Lingewaard en Vijfheerenlanden.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Altena te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+
 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...