Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Vernieuwde samenwerking in ‘Pact van Loevestein’ Altena

Geschreven: 30-09-2023
Vernieuwde samenwerking in ‘Pact van Loevestein’ Altena

Gemeente Altena ondertekende vrijdag (29-9) de intentieverklaring ‘Pact van Loevestein 2023-2033’, samen met andere gemeenten, provincies en partijen binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW).

Twintig jaar geleden ontstond het Pact van Loevestein. De behoefte nu is om de samenwerking aan te passen aan de huidige, verbeterde situatie rond de NHW, sinds 2021 onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies.In deze 20 jaar is de fysieke staat en betekenis van de historische waterlinie duidelijk verbeterd.

Het werk van (o.a.) het Pact van Loevestein werd in 2021 bekroond met de inschrijving van de NHW als onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies.

De verlenging betreft een periode van tien jaar: van 2023 tot en met 2033. Daarna wordt de samenwerking geëvalueerd. Het Pact van Loevestein betreft globaal het gebied tussen rivier de Lek en de Biesbosch.

Beschermen
Wethouder Claudia Schipper: 'Als nieuwe wethouder Toerisme en Recreatie, ben ik blij dat ik namens het college mijn handtekening mag zetten onder de voortzetting van deze samenwerking. We trekken samen met deze partners op om ons erfgoed te beschermen, het lokale verhaal te vertellen en te verbinden met het verhaal van de Hollandse Waterlinies. Dit doen we met onze eigen bewoners, ondernemers en vrijwilligers die actief zijn in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Maar we doen het ook voor bezoekers en toeristen van buiten de gemeente. Zo profiteren we allemaal van deze samenwerking en de kennis die we delen met andere partijen.'

Samenwerkende partijen
Het Pact van Loevestein is een regionale samenwerking tussen meerdere provincies, gemeenten en andere organisaties. Deelnemers zijn: provincies Gelderland en Noord-Brabant, het Brabants Landschap, Staatsbosbeheer Rivierenland-West en Waterschap Rivierenland. Zij werken samen met gemeenten Culemborg, Tiel, Zaltbommel, Gorinchem, Altena, West-Betuwe, Lingewaard en Vijfheerenlanden.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Altena te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+
 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...