Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Verlengde geitenstallen in Hurwenen moeten worden afgebroken Hurwenen

Geschreven: 24-01-2024
Verlengde geitenstallen in Hurwenen moeten worden afgebroken Hurwenen

D66 en Groenlinks roepen het college van de gemeente Maasdriel op 'streng handhavend' op te treden tegen een ongeoorloofde verlenging van de geitenstallen aan de Molenstraat.

De rechtbank Gelderland deed eerder uitspraak inzake de verleende omgevingsvergunning aan de eigenaar van Molenstraat 37 in Hurwenen. In deze vergunning werd een aanvraag geregeld om de geitenstallen aan de Molenstraat 37 te verlengen met 65 meter. De rechtbank verklaarde de ingediende bezwaren gegrond en vernietigde de vergunningen. Tom van Engelen (D66 Maasdriel): 'Dit betekent dat de reeds gerealiseerde uitbreiding van 65 meter onrechtmatig is neergezet en dat de ingebruikname van deze ruimte onwettig is.' Evelien Baudoin (GroenLinks) in een reactie aan het college: 'Bezwaren tegen de gerelateerde milieuvergunningen werden ook gegrond verklaard.'

Informeren
Het college informeerde de gemeenteraad op 23-11-2023 dat de geitenstallenhouder een vergunning had aangevraagd voor herbouw van de stallen H.C. de Jonghweg 12 in Rossum.Naar aanleiding van deze besluiten stelden de fracties van GroenLinks en D66 de nodige vragen.

Vragen
Het college verklaarde in het geitendossier 'streng handhavend' te zullen optreden. De gracties vragen zich af welke consequenties de uitspraken van de rechtbank voor genoemde 'strenge handhaving' zullen hebben. 'De uitspraak impliceert dat de gerealiseerde uitbreiding onwettig is neergezet en daarom ontruimd en afgebroken moet worden. Legt het college de uitspraak ook zo uit?', zo vragen Van Engelen en Baudoin zich af.

Herstellen
De twee fracties ondersteunen het college overigens met het eerdere beleid 'streng handhavend' op te treden in dit geitendossier. Ze roepen het college dan ook op de uitspraken van de rechtbank te gebruiken om de 'ontstane ongewenste situatie' spoedig te herstellen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Hurwenen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...