Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Verhalen én gratis toegang op Loevestein Poederoijen

Geschreven: 16-09-2023
Verhalen én gratis toegang op Loevestein Poederoijen

Slot Loevestein nodigt jonge avonturiers en boekenliefhebbers uit op woensdagmiddag en in het weekend tijdens de Kinderboekenweek. Er zijn voorleesmomenten, speciale rondleidingen en leuke workshops gepland om kinderen en hun families te vermaken en te inspireren.

In 1621 ontsnapte Hugo de Groot op spectaculaire wijze uit Slot Loevestein door zich te verbergen in een boekenkist, die door nietsvermoedende soldaten naar buiten werd gedragen.

Deze kist, die normaal gesproken een grote hoeveelheid boeken bevatte, symboliseert de band tussen boeken en Slot Loevestein. Tijdens de Kinderboekenweek op Loevestein maken kinderen op een speelse wijze kennis met prachtige kinderboeken, geschiedenis en avontuur. Het thema van de Kinderboekenweek is 'Bij mij thuis'. De geselecteerde boeken gaan over onderwerpen zoals verhuizen, vluchten en de verschillen tussen mensen, waardoor ze goed aansluiten bij thema’s die bij Loevestein centraal staan.

Loevestein sluit op 4, 6, 7, 8, 11 en 13 oktober aan bij de Kinderboekenweek. Meer info is te vinden op de website van het slot.

 Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Poederoijen te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...