Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Verhalen én gratis toegang op Loevestein Poederoijen

Geschreven: 16-09-2023
Verhalen én gratis toegang op Loevestein Poederoijen

Slot Loevestein nodigt jonge avonturiers en boekenliefhebbers uit op woensdagmiddag en in het weekend tijdens de Kinderboekenweek. Er zijn voorleesmomenten, speciale rondleidingen en leuke workshops gepland om kinderen en hun families te vermaken en te inspireren.

In 1621 ontsnapte Hugo de Groot op spectaculaire wijze uit Slot Loevestein door zich te verbergen in een boekenkist, die door nietsvermoedende soldaten naar buiten werd gedragen.

Deze kist, die normaal gesproken een grote hoeveelheid boeken bevatte, symboliseert de band tussen boeken en Slot Loevestein. Tijdens de Kinderboekenweek op Loevestein maken kinderen op een speelse wijze kennis met prachtige kinderboeken, geschiedenis en avontuur. Het thema van de Kinderboekenweek is 'Bij mij thuis'. De geselecteerde boeken gaan over onderwerpen zoals verhuizen, vluchten en de verschillen tussen mensen, waardoor ze goed aansluiten bij thema’s die bij Loevestein centraal staan.

Loevestein sluit op 4, 6, 7, 8, 11 en 13 oktober aan bij de Kinderboekenweek. Meer info is te vinden op de website van het slot.

 Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Poederoijen te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Dick Westerdijk
Dick Westerdijk
Dick Westerdijk

In de vrijdag aflevering van Club 23 de leukste muziek en ook Dick draait voor je de wat lan...

Laatste berichten
Brandweerpost Kerkdriel zet manschappen in het zonnetje Kerkdriel

aterdagavond (30-9) hield brandweerpost Kerkdriel de jaarlijkse korpsavond. Bij uitstek ook de avond om jubilarissen in het zonnetje te zetten en vertrekkers te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Ook dit jaar kwam er een aantal voor het voetlicht.

Burgemeester Jaco Geurts van de ...

Flitsfeitje Berre van Kissing Strangers

Berre werd op 27 oktober 2000 geboren in Schepdaal, Belgie.
Hij verwierf bekendheid door zijn covers op Tiktok. Zijn meest bekeken cover is “Lost without you”, van Freya Ridings. Door zijn enorme populariteit op dit platform kon hij een platencontract tekenen ...

Hans Huibertse nieuwe “parkwachter” Stadspark Zaltbommel

Het Bommelse stadspark heeft een nieuwe parkwachter. Na het vertrek van collega Anton, neemt Hans Huibertse nu het stokje over.

Hans Huibertse is sinds vorige maand aan de slag en nagenoeg dagelijks te vinden in het park. Samen met de bolwerkers Henri, Rodney en Marloes, houdt hij ...