Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Velddriel in Beeld geeft uniek inkijkje in het leven van toen Velddriel

Geschreven: 30-01-2024
Velddriel in Beeld geeft uniek inkijkje in het leven van toen Velddriel

Het dorp Velddriel staat komende tijd letterlijk 'in the picture' in het Driels Museum. Er is alle reden om daar de fototentoonstelling 'Velddriel in Beeld' te gaan bekijken. Riny en Riek Verhoeven, Muggenheuvel-vrijwilligers van het eerste uur, zullen de expositie openen.

Centraal op deze expositie staat jeugdwerk De Muggenheuvel, die onlangs haar 50-jarig bestaan vierde. Daarnaast komen twee verenigingen aan bod die hier weer
uit voortgekomen zijn, Jeugdraad De Schumers en Open Bejaardenwerk Nooitgedacht. Maar er is meer. Ook zijn er unieke beelden te zien van de Velddrielse kermis uit de zestiger jaren.

Jongerenpastor Piet van 't Walderveen nam in 1972 het initiatief voor de oprichting van het Velddrielse jeugdwerk. Het museum vertelt: 'Destijds waren voetbal en de fanfare de enige naschoolse activiteiten voor kinderen. Dat er grote behoefte was aan andere vormen van vrijetijdsbesteding, blijkt wel uit het feit dat zich meteen honderd kinderen aanmeldden.'

Zomerkamp
De naam 'Muggenheuvel' staat voor een plek waar veel kinderen bijeenkomen voor allerlei activiteiten: sport, spel, creativiteit en ontspanning. Naast wekelijkse gym- en knutselavonden organiseerde het jeugdwerk ieder jaar een zomerkamp. Zeker in de tijd dat op vakantie gaan nog niet zo gebruikelijk was, betekende dit voor veel jongeren een onvergetelijke belevenis.

Riek Verhoeven, de echtgenote van Riny, stond in 1979 ook aan de wieg van Jeugdraad 'De Schumers'. Open Bejaardenwerk Nooitgedacht ontstond in 1980 ook op initiatief van vrijwilligers van de Muggenheuvel. Al deze Velddrielse verenigingen zijn nog steeds springlevend.

En last but not least, tonen de 200 nooit eerder gepubliceerde foto's uit de jaren '60 een prachtig tijdsbeeld van de Velddrielse bevolking in deze periode. Deze (niet verkochte) kermisfoto's zijn bewaard door een Velddrielse winkelier en werden onlangs door diens familie aan geschonken aan het Driels Museum.

Openingstijden
De expositie loopt van 5 februari tot 14 april 2024. Het Driels Museum is op zondag van 14.00 tot 17.00 uur geopend en op maandag van 19.30 tot 22.30 uur.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Velddriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...