Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Velddriel in Beeld geeft uniek inkijkje in het leven van toen Velddriel

Geschreven: 30-01-2024
Velddriel in Beeld geeft uniek inkijkje in het leven van toen Velddriel

Het dorp Velddriel staat komende tijd letterlijk 'in the picture' in het Driels Museum. Er is alle reden om daar de fototentoonstelling 'Velddriel in Beeld' te gaan bekijken. Riny en Riek Verhoeven, Muggenheuvel-vrijwilligers van het eerste uur, zullen de expositie openen.

Centraal op deze expositie staat jeugdwerk De Muggenheuvel, die onlangs haar 50-jarig bestaan vierde. Daarnaast komen twee verenigingen aan bod die hier weer
uit voortgekomen zijn, Jeugdraad De Schumers en Open Bejaardenwerk Nooitgedacht. Maar er is meer. Ook zijn er unieke beelden te zien van de Velddrielse kermis uit de zestiger jaren.

Jongerenpastor Piet van 't Walderveen nam in 1972 het initiatief voor de oprichting van het Velddrielse jeugdwerk. Het museum vertelt: 'Destijds waren voetbal en de fanfare de enige naschoolse activiteiten voor kinderen. Dat er grote behoefte was aan andere vormen van vrijetijdsbesteding, blijkt wel uit het feit dat zich meteen honderd kinderen aanmeldden.'

Zomerkamp
De naam 'Muggenheuvel' staat voor een plek waar veel kinderen bijeenkomen voor allerlei activiteiten: sport, spel, creativiteit en ontspanning. Naast wekelijkse gym- en knutselavonden organiseerde het jeugdwerk ieder jaar een zomerkamp. Zeker in de tijd dat op vakantie gaan nog niet zo gebruikelijk was, betekende dit voor veel jongeren een onvergetelijke belevenis.

Riek Verhoeven, de echtgenote van Riny, stond in 1979 ook aan de wieg van Jeugdraad 'De Schumers'. Open Bejaardenwerk Nooitgedacht ontstond in 1980 ook op initiatief van vrijwilligers van de Muggenheuvel. Al deze Velddrielse verenigingen zijn nog steeds springlevend.

En last but not least, tonen de 200 nooit eerder gepubliceerde foto's uit de jaren '60 een prachtig tijdsbeeld van de Velddrielse bevolking in deze periode. Deze (niet verkochte) kermisfoto's zijn bewaard door een Velddrielse winkelier en werden onlangs door diens familie aan geschonken aan het Driels Museum.

Openingstijden
De expositie loopt van 5 februari tot 14 april 2024. Het Driels Museum is op zondag van 14.00 tot 17.00 uur geopend en op maandag van 19.30 tot 22.30 uur.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Velddriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...