Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Veiligheidsregio’s starten campagne Veilige, Warme Winter Bommelerwaard

Geschreven: 01-11-2023
 Veiligheidsregio’s starten campagne Veilige, Warme Winter Bommelerwaard

Vanaf november starten de vveiligheidsregio's in Gelderland met de campagne Veilige, Warme Winter. Deze richt zich op drie onderwerpen: veilig stoken, het voorkomen van CO-vergiftiging en de decemberfeestmaand.

Voor deze onderwerpen is gekozen, omdat schoorsteenbrand de meest voorkomende oorzaak van brand is in de regio en dat er nog steeds slachtoffers van CO-vergiftigingen vallen. Het derde onderwerp sluit aan op de naderende feestmaand vanwege het vele gebruik van kaarsen, kerstversiering etc.

Marcel Meeuse (hoofd Risicobeheersing van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid) onderstreept het belang van de campagne: "De campagne is gericht op inwoners bewust maken van (brand)veiligheidsrisico's. Ook geven we tips, waarmee iemand zelf aan de slag kan als het gaat over de veiligheid en gezondheid van zichzelf en van anderen in huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de manier waarop het meest veilig gestookt kan worden." 

Campagne
De campagne is gefaseerd opgebouwd en loopt van 1 november 2023 tot met januari 2024. In de maand november ligt de focus op het onderwerp veilig stoken. Op de website van brandweer Gelderland-Zuid is een projectpagina met informatie beschikbaar.

Bewustzijn stimuleren
Meeuse: "Wij zijn elke dag achter de schermen bezig met het voorkomen van incidenten, rampen en crises. En met de inzet en coördinatie van hulpverlenende partijen, als er echt iets gebeurt. Een geruststellend idee. Maar inwoners kunnen zelf ook veel doen om de eigen veiligheid en die van anderen in huis te vergroten. Daarom stimuleren we bewustzijn en willen we aanzetten tot veilig gedrag. Zo werken we samen aan veiligheid!"

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...