Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Veiligheidsregio krijgt groene hulpverleningsvoertuigen

Geschreven: 10-07-2024
Veiligheidsregio krijgt groene hulpverleningsvoertuigen

BOMMELERWAARD - Ook in veiligheidsregio Gelderland-Zuid rijden vanaf 8 juli de groene hulpverleningsvoertuigen voor crisisfunctionarissen die een (multidisciplinaire) functie uitvoeren. Oftewel werk dat voor zowel de brandweer, ambulance, politie als gemeente is.

De voertuigen zien eruit als de bekende hulpverleningsvoertuigen van de politie, brandweer en ambulance, maar dan in het groen. De auto’s voor de Informatiemanagers zijn de eersten, twee andere voertuigen volgen later dit jaar.

Waarom groen
In 2015 kreeg het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV, nu NIPV) de opdracht van de Raad van Commandanten en Directeuren Veiligheidsregio (RCDV) een voorrangsvoertuig te ontwerpen, specifiek bedoeld voor de multidisciplinaire inzet in de veiligheidsregio. De gedachte hierbij is om met deze groene huisstijl de crisisfunctionaris van de veiligheidsregio te onderscheiden van de andere hulpverleners zoals de brandweer en geneeskundige zorg. De multidisciplinaire crisisorganisatie is een samenwerkingsverband tussen de hulpverleningsdiensten bij grote rampen of crisis en daar horen ondersteunende rollen bij zoals Informatiemanagers en Woordvoerders.

Het voertuig heeft met dit ontwerp een eigen (groene) kleur en striping gekregen in de nieuwe zogenoemde veiligheidsregiohuisstijl. Sommige regio’s implementeerden deze nieuwe huisstijl al eerder (bijvoorbeeld Rotterdam-Rijnmond), andere regio’s deden dat later of hebben het nog niet gedaan. Gelderland-Zuid komt deze maand.

Stapsgewijs
Op 8 juli is het eerste groene voertuig officieel in gebruik genomen. Dit is het piketvoertuig voor de Informatiemanagers. De tweede auto voor de Informatiemanagers en de auto voor de communicatieadviseur CoPI/ Woordvoerders volgen later. En ook de Multi Commando Unit (MCU) waarin multidisciplinair overleg plaatsvindt bij een GRIP1, waarbij de hulpdiensten gecoördineerd samenwerken, maakt dit jaar de overstap naar groen. Zo zullen de groene voertuigen stap voor stap bij multidisciplinaire incidenten zichtbaar zijn op straat.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...