Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Veiligheidsregio Gelderland-Zuid wijst op zwemgevaarlijk water Bommelerwaard

Geschreven: 19-06-2023
Veiligheidsregio Gelderland-Zuid wijst op zwemgevaarlijk water Bommelerwaard

Op 8 juli start voor een deel van de inwoners van Gelderland-Zuid de zomervakantie. Een week later is het andere deel van de regio aan de beurt. Veel mensen gaan op vakantie, anderen blijven thuis om in hun eigen omgeving van het lekkere weer te genieten. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid vraagt aandacht voor verschillende onderwerpen over veilig vakantie vieren en veiligheid in en rondom huis.  

Tijdens een warme dag is het heerlijk om af te koelen bij een rivier. 'Maar pas goed op, want het is geen zwemwater! Het is namelijk erg gevaarlijk. Helaas moeten hulpdiensten nog regelmatig uitrukken voor mensen die in nood zijn geraakt in de Waal.'

Risico’s
De grootste risico’s van zwemmen in rivieren en kanalen zijn waterdiepte, stroming en scheepsvaart. Het water tussen de kribben ziet er vaak rustig uit, maar deze zijn helemaal niet ingericht zijn om pootje te baden of te zwemmen. Door de scheepvaart en de stroming is de bodem onder water steeds in beweging. Hierdoor kan het water plots een stuk dieper worden. Dit is in troebel water niet goed te zien. Verder zijn er gevaarlijke onderstromingen en kunnen zich draaikolken voordoen.

Schip
Scheepvaart zorgt ook voor extra gevaar wanneer je aan het zwemmen bent. Vanaf een binnenvaartschip ben je als zwemmer nauwelijks zichtbaar en een schip kan niet zomaar vaart minderen of uitwijken. Grote schepen kunnen enorme zuiging creëren waardoor je als zwemmer in de rivier getrokken wordt.

Zwemmen verboden
Wat veel mensen niet weten is dat zwemmen op veel plaatsen verboden is. 'Wanneer je toch gaat zwemmen in de vaarweg van rivieren, kanalen of in de buurt van bruggen, sluizen, stuwen of ballenlijnen kun je een boete krijgen van 150 euro.'

Bekijk via www.zwemwater.nl de gebieden waar je veilig het water in kan.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...