Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

VaultSpeed verzekert zich van 15,9 miljoen Serie A-financiering Leuven Belgie

Geschreven: 16-11-2023
VaultSpeed verzekert zich van 15,9 miljoen Serie A-financiering Leuven Belgie

VaultSpeed, het bedrijf voor geautomatiseerde gegevenstransformatie, kondigt aan dat het 15,9 miljoen dollar (15,1 miljoen euro) aan Serie A-financiering heeft verworven. Deze financieringsronde werd geleid door Octopus Ventures, een van de grootste en actiefste durfkapitaalinvesteerders in het VK en Europa, met een extra participatie van de huidige hoofdinvesteerder Fortino Capital, PMV en BNP Paribas Fortis Private Equity. Na twee jaar met een omzetgroei van drie cijfers wil VaultSpeed de opbrengst gebruiken om zijn sterke internationale aanwezigheid uit te breiden, in het bijzonder in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, en de automatiseringsmogelijkheden van het platform verder te ontwikkelen.  

Naarmate steeds meer ondernemingen hun gegevens naar de cloud verplaatsen voor snellere analyses en gegevensgestuurde besluitvorming, merken datateams dat het zonder automatisering nagenoeg onmogelijk wordt om gegevens uit meerdere bronnen te transformeren en integreren zonder in te boeten op kwaliteit of kwantiteit. Volgens marktonderzoek door Gartner zullen de uitgaven van eindgebruikers van de publieke cloud wereldwijd volgend jaar met 17,5% stijgen tot 725 miljard dollar. De uitgaven voor de cloudinfrastructuur vormen het snelst groeiende marktsegment.

VaultSpeed werd vier jaar geleden in België gelanceerd met zaaikapitaal van de Cronos Groep en Fortino Capital, en heeft gegevenstransformatie opnieuw ontworpen. Het vangt gegevenscomplexiteit niet alleen op met transformatie maar consolideert de gegevens ook naar een uitvoerig doelgegevensmodel, zodat data-ingenieurs het op enkele dagen en weken kunnen aanpassen volgens hun vereisten. Dat gaat sneller dan traditionele methoden.

VaultSpeed biedt zijn automatiseringsoplossingen al aan wereldwijde ondernemingen aan, vooral in de financiële, gezondheidszorg- en nutsvoorzieningensector. Het bedrijf is strategische samenwerkingsverbanden aangegaan met Snowflake, Microsoft en Databricks, en heeft een netwerk van meer dan 30 servicepartners ontwikkeld om klanten op wereldwijd ten dienste te staan.

“Alle datateams willen de productiviteit en flexibiliteit vergroten. We automatiseren elke stap van hun datawarehouse of -lakehouse in de cloud. Van installatie tot onderhoud en meer”, zei Piet De Windt, CEO en medeoprichter van VaultSpeed. “We kijken ernaar uit om samen te werken met Octopus Ventures. Ze deelden vanaf het begin onze ambitie om de cloudgegevensmarkt radicaal te veranderen. Met deze financiering willen we onze omzet tegen 2025 verdrievoudigen.”

Paul Davidson, partner van Octopus Ventures: “De automatisering van datawarehouses vervangt aan een snel tempo traditionele manieren om datawarehouses aan te maken die ondoeltreffend en verouderd worden. VaultSpeed heeft een automatiseringsplatform zonder code ontwikkeld, wat volgens ons de beste oplossing is om de moderne uitdagingen rond data-engineering aan te pakken. Daarvoor is het vaak nodig om projecten rond bedrijfsinformatie of analyses eerder in een paar uur dan een paar maanden uit te voeren. We zijn blij dat we samenwerken met Piet en Dirk, die hun visie voor hun oplossing tot dusver goed hebben uitgevoerd. We zijn ervan overtuigd dat we hen kunnen helpen om hun ambitieuze plannen voor internationale uitbreiding sneller door te zetten.

Marcel van der Heijden, partner bij Fortino Capital: “We zijn blij dat we Piet De Windt en Dirk Vermeiren en hun team kunnen blijven ondersteunen op hun missie om de grenzen van automatisering te verleggen. Het bedrijf heeft de pandemie en de periode daarna goed doorstaan en kende een aanhoudend succes omdat omdat ze de productiviteit van datateams fundamenteel veranderen. Een must in het huidige AI-tijdperk.”

“VaultSpeed loopt voorop en gebruikt de opbrengsten om zijn concurrentievoordeel te behouden.  We zijn nog maar aan het topje van de ijsberg met het enorme potentieel van automatisering in de datawarehouse- en lakehouse-markt in de cloud. We onderzoeken bijvoorbeeld hoe AI en onttrekking een revolutie kunnen betekenen voor automatisering en de levering van het doelgegevensmodel.” dat vertelde Dirk Vermeiren, CTO en medeoprichter van VaultSpeed.

Roald Borré, Group Manager Equity Investments bij PMV: “De automatisering van gegevensmigratie naar cloudomgevingen draagt aanzienlijk bij tot de digitalisering van bedrijven. PMV is enthousiast om VaultSpeed te ondersteunen in hun snelle groei naar een toonaangevende rol in de gegevensruimte. De combinatie van de talenten van het team en extra financiële middelen is een perfect recept voor verder succes.

Ben Kolada en Eddie Harding bij ICON Corporate Finance, die advies verstrekten over de transactie, voegden toe: “We zijn ontzettend trots dat we advies hebben gegeven aan Piet en het team van VaultSpeed over deze transformationele financieringsronde. De uiterst snelle uitbreiding van VaultSpeed bewijst dat de geavanceerde automatiseringsmogelijkheden van het gegevenstransformatieplatform van VaultSpeed precies zijn waar de markt naar op zoek is. Bovendien is Octopus Ventures door zijn grote sectorervaring en uitgebreide internationale netwerk de perfecte investeerder om samen te werken met VaultSpeed voor de volgende groeifase van het bedrijf.

Rivierenland Radio is in Leuven Belgie te ontvangen via onze app, deze site


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...