Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Uitleg burgemeester zijn verbouwing voor CDA onvoldoende

Geschreven: 22-03-2024
Uitleg burgemeester zijn verbouwing voor CDA onvoldoende

ZALTBOMMEL - CDA Zaltbommel vroeg een maand geleden openheid van zaken over de gang van zaken rondom de "illegale" verbouwing en financiering van de woning van burgemeester Pieter van Maaren. De gemeenteraad nam die wens tot transparantie over, nadat de kwestie in eerste instantie in beslotenheid was besproken.

CDA Zaltbommel diende op 22 februari een tweetal moties in vanwege de ontstane onrust en de onduidelijkheid rond de verbouwing van de woning aan de Waterstaart van burgemeester Van Maaren. Het handelen van de burgemeester en de wijze waarop het college èn de meerderheid van de gemeenteraad hiermee omgingen, leidde bij het CDA tot onbegrip.

Verklaring
Inmiddels zijn de stukken van de geheime raadsvergadering en de totale verbouwing openbaar gemaakt en legde de burgemeester donderdagavond (21-3) zijn verklaring af in aansluiting op de besloten raadsvergadering van 7 februrari 2024. Na een toelichting op de gang van zaken, bood hij nogmaals zijn excuses aan en gaf aan zich te realiseren dat zijn handelen nu onder 'een vergrootglas' ligt. De burgemeester ervaart de situatie als een 'persoonlijk falen.' Dat hij willens en wetens de regels zou hebben omzeild, bestreed hij. Hij trekt zich de kritiek zeer aan. 'Mijn buitenkant weerspiegelt zeker niet altijd mijn gevoelens. Ik heb fouten gemaakt en zit nu op de blaren.'

Niet naïef
CDA -voorzitter Hein de Kort laat weten hier wel 'blij mee' te zijn, maar vindt het 'naïef' om te denken dat door deze verklaring de zaak afdoende is afgerond. 'Het laatste woord over dit dossier is nog niet gezegd. Het is inmiddels het zoveelste incident dat de problematiek in de bestuurscultuur van Zaltbommel pijnlijk bloot legt.' De CDA-fractie blijft hier aandacht voor vragen, besluit De Kort.

Voor de meerderheid van de politiek is het verder zo wel klaar, er telt het voordeel van de twijfel, en kan het dossier dicht.

Onderzoek
De illegale verbouwing van het monumentale burgemeestershuis wordt overigens ook door het Openbaar Ministerie onderzocht. Hangende het onderzoek worden daar geen mededelingen over gedaan.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Meer woningen op het dak in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de hoogte in bouwen. Ze gaat gemeenten en woningcorporaties helpen om 12.000 ‘optopwoningen’ te bouwen op daken van gebouwen. Door de bestaande woningvoorraad beter te benutten wil de provincie de bouw van betaalbare woningen in Gelderland versnellen....

Sportcomplex Padel Bommelerwaard wordt feestelijk geopend

ZALTBOMMEL - Sinds de start op 26 februari heeft Padel Bommelerwaard flinke stappen gezet. Het complex is nu klaar voor de officiële opening.

Op 26 april, tussen 16:00 en 19:00 uur is het feest wordt het padelcomplex op Sportpark de Watertoren geopend. Om 17:00 uur zal hiertoe de o...

VVD Zaltbommel wil actie op fietsstallingsprobleem binnenstad

ZALTBOMMEL - Het tekort aan geschikte fietsenstallingen in het centrum van Zaltbommel zorgt voor ongewenste situaties. De ‘verrommeling van de binnenstad’ is de VVD een doorn in het oog. Ook de overlast en potentieel gevaarlijke situaties voor bewoners en bezoekers baart de partij zor...