Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Uilenlezing door Christien Hermsen en Anita van Dooren

Geschreven: 19-05-2024
Uilenlezing door Christien Hermsen en Anita van Dooren

HEUSDEN - Op 29 mei organiseert de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) een lezing over uilen. Locatie is buurthuis De Mand, Jan Steenstraat 2 te Vlijmen (Vliedberg). De lezing wordt gegeven door Christien Hermsen en Anita van Dooren, start om 19.30 uur en duurt ongeveer twee uur. De toegang is gratis! Wel graag aanmelden via info@natuurenmilieuheusden.nl .

Bent u ook zo geboeid door uilen? Dan is deze lezing iets voor u.

De lezing gaat over de meest voorkomende uilensoorten in Nederland. Aan bod komen onderwerpen als de uil als verschijningsvorm, de kijk op uilen door de eeuwen heen, de bescherming van de uilen in Brabant, en last but not least het spanningsveld dat er bestaat tussen uilen in het wild en uilen in gevangenschap.

Na deze lezing moet er een klein tipje van de sluier rondom het mysterieuze leven van de uil opgelicht zijn.

Anita van Dooren is coördinator van de Steenuilenwerkgroep. Christien Hermsen is coördinator van de Ransuilenwerkgroep. Beide werkgroepen zijn onderdeel van de VWG van IVN Oisterwijk.

In het project ‘Dorpsnatuur in Heusden’ richt de NMVH zich op het stimuleren van de biodiversiteit in de bebouwde omgeving. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de provincie Noord-Brabant, de Gemeente Heusden en Buurt Bestuurt op de Vliedberg.

Rivierenland Radio is in Heusden te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab
 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Genomineerden kunstcultuurprijs Oss bekend

OSS - De genomineerden voor de allereerste kunstcultuurprijs Oss zijn bekend. Deze prijs reiken we op 16 november 2024 uit tijdens de Osse Nacht in De Lievekamp. Het doel van de kunstcultuurprijs Oss is om vernieuwende cultuurmakers te erkennen en kunst en cultuur dichter bij de inwoners van de g...

Lenteland zoekt nieuwe generatie boeren voor uitbreiding in Brabant

KAATSHEUVEL - Lenteland staat op het punt om Hoeve Roestelberg in Kaatsheuvel over te nemen van Stichting Juniper. De  hoeve, gelegen in Natura 2000 gebied naast de Loonse en Drunense duinen, wordt een regeneratieve boerderij voor voedselproductie en herstel van natuur. Een Lenteland boerder...

koploper-af na thuisverlies op doordeweekse dag

HEESCH - De dames van Dynamico zijn de koppositie kwijt in de eerste klasse zuid. Dinsdagavond werd er in een thuiswedstrijd met 26-33 (rust: 13-16) verloren.

De nederlaag was snel verklaard. In de eerste helft maakte de ploeg van trainer-coach Peter van der Vloet te veel tech...