Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Tweede verdachte aangehouden geweld tegen hulpverleners Hedel

Geschreven: 17-01-2024
Tweede verdachte aangehouden geweld tegen hulpverleners Hedel

De politie hield dinsdag (16-1) een tweede verdachte aan in het onderzoek naar het geweld tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling. Het gaat om een man van 29 jaar uit Ermelo. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden en is aangehouden in Ermelo.

Vanwege het uitvoerige politieonderzoek zijn daarnaast in Hedel, Zaltbommel en Ermelo op vijf adressen doorzoekingen geweest aan de De la Reystraat, de Gasthuisstraat, de Prinses Margrietstraat, de Koningin Wilhelminastraat en de Fiep Westendorplaan. Er zijn verschillende goederen in beslag genomen.

In de Nieuwjaarsnacht hield de politie eerder al een man aan van 22 jaar uit de gemeente Maasdriel. Hij is voor de raadkamer van de rechtbank geweest en zit nog in voorarrest.

Onderzoek
Ondanks de twee aanhoudingen loopt het onderzoek nog door. Dat richt zich op het achterhalen van iedereen die betrokken was bij het extreme geweld. Het onderzoek krijgt van zowel de politie als het Openbaar Ministerie hoge prioriteit.

Informatie welkom, ondanks tips
In het regionale opsporingsprogramma Plaats Delict is op 11 januari aandacht geweest voor de zaak. Na de uitzending kwam informatie binnen waar het onderzoeksteam mee verder kan. Toch blijven nieuwe tips welkom. Ook komende donderdag, 18 januari, zal het programma aandacht besteden aan dit onderzoek.

De politie laat weten: 'We merken dat de media-aandacht en de aandacht in het opsporingsprogramma het een en ander losmaakt in Hedel. Er wordt over gesproken, maar deze informatie bereikt ons nog niet rechtstreeks. We komen graag in contact als u iets weet. U kunt uw informatie natuurlijk ook delen zonder dat uw identiteit bekend wordt. Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem (M.). De informatie die u deelt met M. wordt alleen aan de politie doorgegeven als het niet naar u herleidbaar is. U hoeft geen gegevens achter te laten.'

Getuigen
'Er zijn daarnaast nog vier getuigen die wij graag willen spreken. Zij hebben mogelijk belangrijke informatie voor ons. Het kan ook zijn dat zij die nacht gehoorschade hebben opgelopen. In de uitzending van Plaats Delict op 11 januari zijn beelden van hen getoond. In de aankomende uitzending - donderdag 18 januari - zal er opnieuw aandacht voor gevraagd worden.'

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Hedel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...