Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Trek jij de stoute schoenen aan’ in het Schoenenkwartier

Geschreven: 06-03-2024
Trek jij de stoute schoenen aan’ in het Schoenenkwartier

WAALWIJK - Het Schoenenkwartier laat je vanaf 20 april letterlijk in andermans schoenen stappen. De tentoonstelling ‘Trek de stoute schoenen aan’ verruimt je kijk op de wereld en geeft je respect voor anderen om je heen, door andere schoenen aan te trekken. Je komt hindernissen tegen en ervaart wat de schoen voor je doet... Dat geeft nieuwe inzichten, en laat je uit je comfort zone stappen.

In het Schoenenkwartier gaat het behalve om kijken en leren, om meedoen en bewustwording. Want schoenen zijn onderdeel van de identiteit voor jong en oud, voor arm en rijk, voor elke kleur en elk individu. De schoen is van de wereld en voor iedereen. Deze nieuwe tentoonstelling past daar naadloos bij. 

De vraag die centraal staat tijdens de tentoonstelling is: Wie ben jij? Welke schoenen trek jij aan en hoe voel je je dan? Je probeert schoenen uit die je nog nooit aan had. Je loopt over de uitdagende catwalk, je ervaart wat allerlei soorten schoenen met je doen en hoe je dan naar jezelf kijkt. De hindernissen die je ervaart zijn veelal fysiek voor kinderen en mentaal voor de volwassenen. Een ideale tentoonstelling voor families met kinderen van 4 tot en met 12 jaar. 

De tentoonstelling ‘Trek de stoute schoenen aan’ is te zien vanaf zaterdag 20 april in het Schoenenkwartier te Waalwijk. De spannende doe-ervaring is samengesteld met de tweedejaars studenten van de Reinwardt Academie museologie.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...