Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Toonkunst Zutphen in kerststemming Zutphen

Geschreven: 01-12-2023
Toonkunst Zutphen in kerststemming Zutphen

De kachel brandt, de wind waait en misschien ligt er zelfs sneeuw: het zijn de donkere dagen voor Kerstmis. Op een van die dagen - 17 december - treedt Toonkunst Zutphen op met een kerstprogramma in de Buitensociёteit, samen met het Nationaal Symfonisch Kamerorkest en solisten. Onder leiding van dirigent Marc Buijs voert het koor werken uit van Camille Saint-Saёns, Benjamin Britten, Malcolm Hawkins en John Rutter.

Toonkunst Zutphen is een van de oudste Zutphense koren dat volgend jaar zijn 150-jarig bestaan viert. Het koor, vooral bekend om zijn uitvoeringen van oratoria, wijkt daar deze keer van af door verschillende korte composities ten gehore te brengen met Kerstmis als thema. Naast het vrij bekende, laatromantische Oratorio de Noël van Camille Saint-Saёns, voert het koor voor het eerst werken uit van de Engelse componisten Benjamin Britten, Malcolm Hawkins en John Rutter. De grootschalige werken van B. Britten, Te Deum in C en A Ceremony of Carols, worden aangevuld met wat intiemer klinkende hedendaagse kerstmuziek van M. Hawkins en J. Rutter.

Samen met het orkest en vocalisten, wordt het koor begeleid door Wim Roelfsema (harmonium), en Majsa Koperberg (harp). Het concert wordt afgesloten met een a capella versie van Silent Night, 's werelds meest bekende kerstlied van Franz Gruber in een bewerking van John Rutter.

Het concert Toonkunst Zutphen in kerststemming vindt plaats op 17 december 2023 om 14.00 uur in de Buitensociёteit Hanzehof Zutphen.

Prijs 32,50 euro (voor jeugd tot 16 jaar en CJP 22,50) euro inclusief pauzedrankje. Kaarten zijn te koop bij de kassa van de Hanzehof Zutphen en op de website www.hanzehof.nl.

Rivierenland Radio is in Zutphen te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Flitsfeitje Oscar and the Wolf van Angel Face

Oscar and the Wolf is een pseudoniem voor de Belgische solo-artiest Max Colombie.
Hij deed op 13-jarige leeftijd al mee aan het Junior Songfestival.
In 2014 maakte hij zijn debuut met het album “Entity”.
Hij bracht verder nog 2 studioalbums uit, te weten “In...

Voetbalschool Go 4 Skill start bij vv Hedel

Voetbalschool Go 4 Skills (G4S) gaat vanaf vrijdag 23 februari van start bij v.v. Hedel. 'Bij Go 4 Skills geloven we in de kracht van individuele training om de unieke vaardigheden van elke speler te ontwikkelen en te verfijnen. Of je nu droomt van het perfecte doelpunt, een solide verdediging wi...

Leerlingen OBS De Fonkelsteen bouwen fictieve gemeente Zaltbommel

In het oude stadhuis van Zaltbommel speelden de kinderen van groep 7 en 8 van OBS De Fonkelsteen het spel Democracity.

Tijdens het ongeveer twee uur durende spel Democracity bouwen leerlingen samen aan hun eigen, fictieve stad...