Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Tijdelijke huisvesting dak- en thuislozen op VDMA-terrein

Geschreven: 21-06-2024
Tijdelijke huisvesting dak- en thuislozen op VDMA-terrein

EINDHOVEN - Het kantoorpand aan Vestdijk 39 a/b biedt vanaf oktober tijdelijk onderdak aan 26 dak- en thuislozen van 24 uursopvang ’t Eindje. Dat heeft het college op 18 juni besloten. De huidige locatie aan de Mathildelaan wordt namelijk verbouwd naar een voorziening voor tijdelijk wonen. De verbouwing duurt naar verwachting negen maanden. 

Het kantoorpand op het Van der Meulen-Ansems (VDMA) terrein is gekozen als tijdelijke locatie, omdat het eigendom is van de gemeente, per september beschikbaar is en niet ver van de huidige 24 uursopvang ligt. De bewoners van de Mathildelaan (dak- en thuislozen met zwaardere problemen) blijven daarmee in hun vertrouwde omgeving in het centrum.

Voordat de bewoners kunnen verhuizen naar het VDMA-terrein, is er een kleine verbouwing nodig om het kantoorpand geschikt te maken voor bewoning.

Begeleiding en veiligheid
In 't Eindje worden dak- en thuislozen opgevangen die zwaardere problemen hebben, zoals verslaving, schulden en psychiatrische aandoeningen. Net als op de huidige locatie, verzorgt Springplank040 ook op Vestdijk 39a/b de opvang en begeleiding.

Daarnaast komt er cameratoezicht op het binnenterrein, is er 24 uur per dag fysieke beveiliging in het pand aanwezig en moeten de bewoners van Vestdijk 39a/b vanaf 20.00 uur binnen zijn. De directe buren, omwonenden en ondernemers worden uitgenodigd om mee te denken over eventueel aanvullende beheermaatregelen.

Zodra de verbouwing van Mathildelaan tot een voorziening voor tijdelijk wonen met 18 studio’s is afgerond, wordt de opvang op Vestdijk 39a/b opgeheven. De planning is dat 18 bewoners in juni 2025 terugverhuizen. De anderen krijgen een plek in een van de bestaande opvanglocaties van Springplank040.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...